SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Paris’teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali’nde yangın

Paris’teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali’nde yangın
Bu haber 16 Nisan 2019 - 0:10 'de eklendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’nde yangın çıktı. Kilisenin çatısında çıktığı belirtilen yangının hızla bütün yapıyı sarması sonucu Notre Dame’ın ünlü çan kulesi yıkıldı ve hemen ardından da çatının çöktüğü belirtildi.

Fransa saati ile 18:30 sularında başlayan yangına katedralde yapılan bakım ve onarım çalışmalarının sebep olduğu belirtildi. Katedralde geçen yıl tadilat çalışmaları başlamış ve yapının etrafı tahta inşaat iskeleleriyle çevrilmişti.

Tarihi katedralin çatı katında çıktığı belirtilen yangın sırasında katedralin kulesi çöktü. Katedral çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis katedralin olduğu bölgeye giden büyün yolları trafiğe kapadı.

Paris Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Avrupa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali’nde renovasyon çalışmalarının yapıldığı bölümde yangın çıktığı, katedralin çatısının tamamen çöktüğü belirtildi. Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Paris Savcılığı yangının nedenini araştırmak için soruşturma başlattı.

KATEDRALİN KULESİ ÇÖKTÜ

Yangın nedeniyle kadetralin kulesinin yıkıldığı ve çatısının çöktüğü belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER