SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

NÜKLEER TEHDİDE KARŞI TRUMP ASKERİ MÜDAHALEYE HAZIRLANIYOR

NÜKLEER TEHDİDE KARŞI TRUMP ASKERİ MÜDAHALEYE HAZIRLANIYOR
Bu haber 14 Mayıs 2019 - 18:46 'de eklendi.

ABD basını İran’ın nükleer programına yeniden başlayacağını açıklaması üzerine, Trump’ın Ortadoğu’ya 120 bin asker gönderme kararı alabileceğini yazdı.

ABD ile İran arasındaki nükleer kriz büyümeye devam ederken, New York Times gazetesi Başkan Trump’ın İran’a karşı alacağı önlemleri yazdı. Gazetenin Beyaz Saray’daki ulusal güvenlik yetkililerine dayandırdığı iddiaya göre Başkan Trump, Ortadoğu’ya 120 bin asker gönderecek.

İran’ın nükleer programına yeniden başlayacağını açıklaması üzerine, ABD ile İran arasında ipler giderek geriliyor. İran politikasıyla ilgili yeni yol haritası hazırlayan ABD Başkanı Trump’ın askeri müdahale planını yeniden masasına getirdiği iddia edildi. New York Times’a göre, Trump, Irak işgalinde olduğu gibi 120 bin askeri Ortadoğu’da konuşlandıracak.

Nükleer tehdide karşı askeri müdahale tedbiri

New York Times’in adını açıklamadığı Amerikan ulusal güvenlik yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, ABD’nin bu önlemi, İran’ın Amerikan kuvvetlerine saldırması veya nükleer silah programını güçlendirmesi tehdidine karşı alacağı belirtiliyor.

Planın arkasında John Bolton var

Yetkililer gazeteye, revizyon emrinin Başkan Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’un liderliğindeki ekip tarafından verildiği, ancak herhangi bir toprak işgalinin söz konusu olmayacağını aktardı.

120 bin asker sayısının ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgali sırasındaki asker sayısına yakın olduğu belirtiliyor.

Trump’tan İran’a gözdağı: “Bedelini çok ağır öderler”

Gazete, Başkan Trump’ın asker sayısı veya planın diğer detayları hakkında bilgilendirilip bilgilendirilmediğinin bilinmediğini belirtirken; Trump’ın ‘İran’da bir rejim değişikliği arıyor musunuz?’ sorusuna karşılık “İran’da neler olacağını göreceğiz. Bir şey yapmaya kalkarlarsa bu çok büyük bir hata olur” yanıtını hatırlattı.

Herhangi bir saldırıya karşı hazır olun emri

Bolton bu ayın başında yaptığı uyarıda, ABD’nin İran rejimi ile bir savaş arayışında olmadığını ancak Devrim Muhafızları Ordusu ve İran ordusundan gelecek herhangi bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu belirtmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü de gazeteye yaptığı açıklamada, ABD ordusunun İran ile bir savaşa hazırlanmadığını ancak bölgede Amerikan çıkarlarını korumaya hazır olduğunu kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER