SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Koçali: Büyükçekmece’nin Geleceğine Sahip Çıkmalıyız…

Koçali: Büyükçekmece’nin Geleceğine Sahip Çıkmalıyız…
Bu haber 28 Mart 2019 - 13:29 'de eklendi.

Dünya Karapapaklar Genel başkanı ve Büyükçekmece Belediyesi eski CHP meclis üyesi Erkan Koçali, gerçekleştirdiği basın toplantısında yerel seçimlerde Ak Parti’nin adayı Mevlüt Uysal’ı desteklediğini açıkladı.

Büyükçekmece’ye karşı bir görevinin olduğunu söyleyen Koçali, Büyükçekmece Türkiye’nin hatta dünyanın çok nadir ilçelerinden birisidir.Bir tarafında Büyükçekmece gölü ,diğer tarafında eşsiz Marmara Denizi koyu.Batısında, Trakya’ya açılan beldeleri, köy yaşantısı, geniş arazisi. Doğusunda, İstanbul kent merkezine yakınlığı ile metropol görünümlü ilçeleri. Büyükçekmece de ne ararsan bulabileceğin bir kent. İşte bu güzel kenti son 30 yıldır sadece bir kişi, çok dar bir kadro ile yönetiyor. “Bu iş meslek değildir, meslekte olsa zaten emekli olması gerekiyor. Dolayısıyla mevcut belediye başkanı Hasan Akgün’ün bu ilçeye verebileceği bir şey yok. Verecek bir şeyi olsaydı eğer zaten şimdiye kadar yapardı” bunun için bende 2019 yerel seçimlerinde herhangi bir yere adaylığa talip olmayarak Büyükçekmece’nin geleceğine sahip çıkmak için “Cumhur İttifakı” adayı Mevlüt Uysal’ı destekliyorum dedi.İlçenin kötü yönetildiğini sözlerine ekleyen Koçali, Kentte yaşanabilecek bir alan oluşturmak lazım. Büyükçekmece’de şu an esnaf halinden memnun değil, vatandaş memnun değil. Ulaşım şartlarımız çok zor diye konuştu.

“Büyükçekmece çok gerilerde kaldı”

Basın açıklamasına kendisini tanıtarak başlayan Koçali,  Aslen Kars doğumluyum.Kıraç’ta sanayicilik ve tekstil işi daha sonra Beylikdüzü’nde işletmecilik yaptım.2004 yerel seçimlerinde Merhum İsmail Cem’in genel başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Partisi Mimarsinan Belediye Başkan adayı oldum.2009 yerel seçimlerinde CHP Büyükçekmece belediye meclis üyesi olarak İmar Komisyon Başkanlığı görevinde bulundum. 2014 yerel seçimlerinde CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı oldum. 2015 Genel Seçimlerinde MHP’ye geçerek bir anlamda kendimi bularak Kars 1. Sıra Milletvekili adayı oldum ve ne yazık ki 1700 oy ile seçimleri kaybettim.2019 yerel seçimlerinde herhangi bir yere aday veya talip olmayarak Büyükçekmece’nin geleceğine sahip çıkmak için “Cumhur İttifakı” adayı Sayın Mevlüt Uysal’ı destekliyorum dedi.

”Büyükçekmece Türkiye’nin hatta dünyanın çok nadir ilçelerinden birisidir.”
Peki bu nadide duruma rağmen Büyükçekmece’de yaşayanlar, Büyükçekmece esnafı, Büyükçekmece’nin iş insanları, kadını, genci, erkeği, Büyükçekmece’nin içinde bulunduğu durumdan memnun mu dersiniz?Büyükçekmece’nin en eski mahallesi Dizdariye Mahallesi’ne hep birlikte gidelim. Orada bir tane esnaf, yurttaş, mahalle sakini halinden memnunsa söz veriyorum, burada yaptığım bütün açıklamalarımı geri çekip hepinizden özür dileyeceğim. Hadi bu mahallemizi geçtik, 19 Mayıs Mahallesi, Fatih Mahallesi, Tepecik, Kumburgaz, Güzelce, Mimaroba, 24 mahallenin tamamını sayalım.Bu mahallelerde yaşayanlar, esnafı, vatandaşı Büyükçekmece’nin içinde bulunduğu durumdan ne kadar memnun? Büyükçekmeceliler eğlenmeye nereye giderler çevre ilçelere,Büyükçekmeceliler alışverişe nereye giderler çevre ilçelere,Büyükçekmeceliler, kahvaltıya, yemeğe nereye giderler ağırlıklı Bahçeşehir olmak üzere çevre ilçelere. Büyükçekmeceliler spor yapmaya, yürüyüş yapmaya, nefes almaya nereye giderler, çevre ilçelere. Büyükçekmecelilerin devlet hastanesi nerede çevre ilçede.1958’de belde belediyesi, 1987’de ilçe olan Büyükçekmece daha dün mahallesi olan, Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçelerin çok çok gerisinde kalmıştır dedi.

“Belediyenin bütçesi Büyükçekmecelilerin çıkarına kullanılmamaktadır”

Koçali, Büyükçekmece’nin öz değerleri olan, sahilleri, göl kenarı, muhteşem deniz manzaralı arazileri ne yazık ki yandaşa peşkeş çekilerek Büyükçekmece halkının hakkı gasp edilmiştir. Büyükçekmece sahilinde mantar gibi, derme çatma mekanlar, çağ dışı yapılar, ne bu güzel ilçeye ne de İstanbul’a yakışmayan işletmeler sırf oy ambarı uğruna ne o mekanları işletenleri memnun etmektedir, ne de bu güzel sahilde zaman geçirmeyi düşünen vatandaşları.Belediyenin bir milyara yakın yıllık bütçesi Büyükçekmecelilerin çıkarına kullanılmamaktadır.Yandaş müteahhitlere, eşe dosta akrabaya peşkeş çekilmektedir.Tek adamı yüceltmek için bu bütçe ile ilçeye makyaj yapılmaktadır diye konuştu. Bu güzel ilçeyi 30 yıla yakın süredir yöneten tek adamın; kalıcı bir yatırımından söz edebilir misiniz? Diye sorularını sıralayan Koçali, İstihdama yönelik herhangi bir çalışmasından bahsedebilir misiniz? Bakın Büyükçekmece İmar Komisyon Başkanlığım döneminde yaşadığım durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyükçekmece’de malı olan, arazisi, arsası, dairesi olan durumdan memnun değil.İş yapan, esnaf, tüccar memnun değil.Vatandaş memnun değil. Peki diyeceksiniz bu memnuniyetsizliğe rağmen bugünkü belediye yönetimi nasıl oluyor da beş dönem üst üste seçimleri kazanıyor?Neden böyle bir durum ortaya çıkıyor biliyor musuz? Çünkü mevcut yönetim belediye imkanlarını kullanarak elde ettiği maddi ve manevi güç ile her seçim döneminde Büyükçekmece seçmenlerini, rakip siyasi parti yöneticilerini, mensubu bulunduğu siyasi parti yöneticilerini elde etmeyi ve ikna etmeyi çok acayip bir şekilde başarıyor. 30 yıllık yerel iktidarın verdiği güç sayesinde belediye personeli emrinde, ilçenin bazı yöneticileri emrinde, zayıf diğer siyasi parti yöneticileri emrinde, o zaman ortaya ne yazık ki hak edilmeyen bir seçim sonuçları çıkıyor.Adil olmayan bir seçim yaşanıyor. Büyükçekmece ilçe halkının gerçek tercihi ne yazık ki her seçimde sandığa yansımıyor.Buyurun genel seçim sonuçları ile yerel seçim sonuçlarını karşılaştırın ne demek istediğim anlaşılacaktır dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER