SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Google Stadia’nın fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

Google Stadia’nın fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu
Bu haber 07 Haziran 2019 - 21:45 'de eklendi.

Dünyanın en büyük arama motoru ve internet hizmetleri şirketi Google’ın ‘Stadia’ isimli bulut oyun sisteminin tanıtımı Mart ayında yapılmıştı. Şirket yaptığı açıklamayla çıkış tarihini ve fiyatını da duyurdu.

Teknoloji devi Google, yıllık cirosu 140 milyar dolara ulaşan oyun sektörüne resmen giriş yapıyor.
Geçtiğimiz Mart ayında tanıtımını yaptığı ‘Stadia’ isimli bulut oyun sisteminin Kasım ayından itibaren 14 ülkede hizmete gireceğini duyurdu.

Stadia platformlar arası destek sunarak istediğiniz oyunu istediğiniz cihazda oynamanızı sağlayacak bir platform.Bulut teknolojisiyle çalışacak olan sistem Kasım 2019’dan itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa pazarındaki Kanada, ABD, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İngiltere, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere’de satışa çıkacak.”Nerede ve ne zaman isterse oyun oyna” sloganıyla yola çıkan Stadia, kullanıcılarına istedikleri cihazı kullanarak istedikleri yerde oyun keyfini deneyimleyebilmelerini amaçlıyor.Bu nedenle Stadia’yı ‘oyun dünyasının Netflix’i olarak nitelendiriliyor.Stadia’nın başlangıç paketinin fiyatı ise 129 dolar olarak belirlendi. Paket kapsamında bir Stadia kumandası ve Chromecast Ultra TV adaptörü bulunuyor. Ayrıca Stadia Pro platformuna üç aylık abonelik de yine bu paket içerisinde yer alıyor.Öte yandan, aylık abonelik alan kullanıcılar Stadia Pro’daki oyunlara erişim sağlayabilecek. Ne var ki tüm oyunlar aylık 9,99 dolar dahilindeki pakette yer almıyor. Zira, yeni çıkan oyunlar için ayrıca ödeme yapılacak.Öte yandan, Stadia kumandaları 2020 yılında ayrıca satışa çıkacak ve fiyatı 75 dolar olacak.

İşte Stadia platformunda yer alacak oyunların bazıları…

Assassin’s Creed Odyssey,Doom,Football Manager,Mortal Kombat 11,NBA 2K,Tomb Raider Definitive Edition.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER