SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

E müfredat nedir?- E müfredata nasıl girilir? – E müfredat nasıl kullanılır? – E müfredat kılavuzu

E müfredat nedir?- E müfredata nasıl girilir? – E müfredat nasıl kullanılır? – E müfredat kılavuzu
Bu haber 03 Mayıs 2019 - 12:53 'de eklendi.

E müfredat nedir nasıl girilir  nasıl kullanılır hepsi haberimizde videolu açıklamaları ile birlikte bulabilirsiniz.

Projenin Tanımı

Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretim işlerini planlayan, program yapılarını ve içeriklerini belirleyen kurumu Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığıdır.

Bu kurul, eğitim ve öğretim işlerinin planlı, programlı ve ülke için en faydalı olması açısından bunu bir müfredat yapısı içerisinde sunmaktadır. Çağın gereklerine göre bu müfredat yapısı değişmekte, gelişmekte ve yenilenmektedir. Bu müfredat yapısının uygulandığı yerler okullarımızdır. Okullarımız bu yapıyı kullanarak öğrencilere eğitim ve öğretim hizmetlerini veren kurumlarımızdır.

Bakanlığımız eğitime yönelik elektronik iş ve işlemlerini koordine eden, yapan ve uygulayan birimi ise Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüdür. Bu kapsamda yıllardır bir veri havuzuna alınmamış ve proje haline getirilmemiş müfredat sistemi verilerinin ve işleyişinin ilişkisel bir veritabanı modeline ve elektronik ortama taşınması gerekmektedir. E-Müfredat, müfredat programlarının ve yapılarının, ilişkisel veri tabanı modeline çevrilmiş ve etkileşimli hale getirilmiş bir yazılım projesidir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve eğitim öğretim daireleri ile ilgi yazılar doğrultusunda birlikte böylesine güzel bir alt yapı kuracak olan bir çalışmanın içerisine girmiş bulunuyoruz. Oluşturulacak bu veri tabanı ilerleyen günlerde eğitim bilişim ağı ve e-okul sistemleri tarafından da kullanılabilir hale getirilecektir.

Proje Hedefleri

1. Tüm derslerin kodlanarak elektronik ortama taşınması ve ders adları, kodları bazında standart bir yapının her yerde kullanımı,
2. Derslerin bileşenlerinin ve kazanımlarının tutulması,
3. Bu verilerin taslak kitap girişlerinde kullanımının sağlanması,
4. Bu veriler ile öğretmenlerin yıllık ders planlarını otomatik olarak sistemden yapmalarının ve kullanmalarının sağlanması,
5. Bu veriler ile öğretmenlerin günlük ders planlarını otomatik olarak sistemden çıkarmalarının sağlanması,
6. Sistemde tutulacak olan yıllık planlar ile verilen eğitim ve öğretimin hem genel hem de öğrenci bazlı çevrim içi olarak izlenebilmesi ve denetlenebilmesi,
7. Öğretmenlerin müfredat ile ilgili görüşlerini iletebilecekleri resmî bir elektronik ortamın oluşturulması,
8. Gelen eleştiri ve/veya önerilerin hızlı değerlendirebileceği bir veri ambarı kurularak sürekli kendini yenileyen bir müfredat yapısı çıkarılması, olarak belirlenmiştir.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER