SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR, BAŞKAN ÇEBİ İLE BİRLİKTE ÇÖP TOPLADI

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR, BAŞKAN ÇEBİ İLE BİRLİKTE ÇÖP TOPLADI
Bu haber 17 Eylül 2019 - 11:20 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Dünya Çöp Toplama Günü’nde anlamlı bir sosyal farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve 350 öğrenci, Küçükçekmece Göl Kenarı’ndaki çöpleri topladı, çöplerini yere atanları uyardı. Öğrenciler ve Başkan Çebi’ye çevredeki duyarlı vatandaşlar da destek verdi.

Küçükçekmece Gölü Etrafını Temizlediler

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü’nde çevre temizliğine karşı farkındalık yaratmak için Küçükçekmece Gölü etrafında çöp toplama etkinliği düzenlendi.  Etkinlik kapsamında yaşları 8 ile 14 arasında değişen yaklaşık 350 öğrenci,öğle saatlerinde başlangıç noktası olan Küçükçekmece Amfi Tiyatro’da toplandı. Öğrenciler burada “Küçükçekmece Evimiz”, “Bize Temiz Bir Çevre Borçlusunuz”, “Evimizi Temizliyoruz”, “Temiz Bir Gelecek Bize Mirasınız Değil Borcunuz” yazılı pankartları açarak farkındalık oluşturmayı amaçladı. Küçükçekmece Bilgi Evleri ve Spor Okullarından etkinliğe katılım gösteren öğrenciler,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile birlikte çöp toplamanın heyecanını yaşadı. Öğrenciler toplama noktasından başlayarak Küçükçekmece Gölü etrafındaki çöpleri topladı.

Küçükçekmecelilerin Duyarsız Kalmayacağını Biliyorum

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, temiz bir çevre çağrısında bulunarak,  “Daha temiz bir Küçükçekmece için ve çevreyi korumak için önce kirletmeyi bırakmamız gerekiyor.  Biz öyle bir iş yapıyoruz ki kirletiyoruz sonra temizlemek için uğraşıyoruz. Biz insanlar doğanın sahibi değil sadece onun bir parçasıyız. Bu dünyayı çocuklardan emanet aldık. Doğada yaşayan tüm canlılara güzel bir dünya bırakmanın ilk adımı doğayı kirletmemek… Çocuklar ve gençler bu bilinçle büyüsün istiyoruz. Bunun için ilk adım farkındalık. Temiz bir ilçe, kent, dünya için beraber mücadele edeceğiz. Bilboard ve afiş çalışmalarımızın yanı sıra farkındalık artırıcı diğer faaliyetlerimizle çevre koruma bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Küçükçekmeceli hemşerilerimi çevreyi temiz tutmaya davet ediyorum ve duyarsız kalmayacaklarını biliyorum. Çocuklarımızın çok daha temiz bir çevrede yaşamalarını istiyoruz. Etkinliği önce çocuklarımızla yapıyoruz ki onlarda böyle bir bilinç oluşsun”  dedi.

Doğamız Kirleniyor

Etkinliğe katılan çocuklardan Zeynep Kandemir, arkadaşları ile birlikte etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Bugün Başkan Amca, arkadaşlarım ve kuzenlerim ile birlikte rada çöp toplayacağız . Bence insanlar yere çöp atmasınlar. Hayvanlar ölüyor. Doğamız kirleniyor” şeklinde konuştu.

Aslında Kendi Sağlığımıza Zarar Veriyoruz

Etkinlik alanındaki Melisa Kurt ise, çöp toplamanın kendisini çok iyi hissettirdiğini söyleyerek “Çevreyi biraz toparlamak iyi geliyor. Doğa bize iyi bir şeyler vermeye çalıştıkça biz onu daha çok kirletiyoruz. Aslında kendi sağlığımıza zarar veriyoruz. Lütfen çöplerinizi atmayın, olan bize oluyor. Çünkü gelecek biziz ve toplamak zorunda kalan da biz oluyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER