SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TÜRKÜLER ‘BARIŞ’ İÇİN SÖYLENDİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TÜRKÜLER ‘BARIŞ’ İÇİN SÖYLENDİ
Bu haber 02 Eylül 2019 - 11:41 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV) tüm barışseverleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘Kardeş Türküler’ konserinde bir araya getirdi.

Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi ev sahipliği yaptığı konsere; CHP İstanbul Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, SODEV Başkanı Ertan Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok geniş bir coğrafyada kardeşlik, barış ve bir arada yaşama arzusunu söyledikleri türkülerle dile getiren ‘Kardeş Türküler’in barış çağrısı yaptıkları konserde, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Romeika, Ermenice, Çerkesce ve Boşnakça şarkılarla, tüm dünyaya, Küçükçekmeceliler ve İstanbullularla birlikte kardeşlik mesajları verdi.

“Barışın Gerçekliğine İnanıyorum”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, barış mesajı verdiği konuşmasında, “Türkülerin, ezgilerin kardeşliğini, insanlığın kardeşliği haline getirip hep birlikte mücadele ettiğimizde ve elbette eşitlik, özgürlük, adalet , barış mücadelesi verdiğimizde, barışın bir özlem olmaktan çıkarıp, yaşanabilir bir gerçeklik olacağına sonuna kadar inanıyorum”dedi.

“Barışı Savunmaya Devam Edeceğiz”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladığı mesajında, “Bizler bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ı bugüne kadar savunduk. Dünya döndükçe barışı savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve bütün dünyanın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü tebrik ediyorum. Sadece bugün değil, yılın tamamında barış, demokrasi, hak, hukuk olmalı diye düşünüyorum. Bütün bunların savunucusu olan emek  veren herkese minnet duyuyorum. Küçükçekmece’de barışın sağlanması için kent barışına mutlaka uyacağız. Barışı başaracağımıza olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

 “Eşitliği, Özgürlüğü, Kardeşliği Hep Beraber Egemen Kılacağız”

Toplumda emeğe, insana ve doğaya saygı anlayışının yaygınlaştırılmasını hedefleyen SODEV Başkanı Ertan Aksoy,  1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak, “Bu önemli organizasyona ev sahipliği yaparak, sadece desteğini değil dostluğunu da paylaşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür ederim. 1 Eylül Dünya Barış günü, Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarihi unutmamak ve barışın önemini hatırlamak için ilan edildi. Bu gün dünyaya barışın önemini bir kez daha hatırlatıyor. Barış; şairin dediği gibi çocuğun gördüğü düştür, ananın gördüğü düştür. Ağızdan ağza söylenen sevda sözleridir. Bizler, kardeşleşeceğiz, kardeşçe türküler söyleyeceğiz. Eşitliği, özgürlüğü,  ve barışı tüm dünyada hep beraber egemen kılacağız” diye konuştu.

“Farklılıklarımız Zenginliğimiz”

Kardeş Türküler’in solisti Fehmiye Çelik, “26 yıldır şarkılarımızı eşitlik, barış ve kardeşlik için söylüyoruz. Farklılıklarımızı barış içinde yaşamalıyız. Çünkü barışın çok önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Çok fazla denenmiş bir yol değil barış. Bu toprakların barışa çok ihtiyacı var. Çok renkli bir coğrafyayız. Farklılıklarımız bir çatışma sebebi değil, zenginliğimizdir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER