SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE’DE OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIR

KÜÇÜKÇEKMECE’DE OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIR
Bu haber 03 Eylül 2019 - 11:39 'de eklendi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Küçükçekmece’de 152 bin 743 öğrenci ders başı yapacak. Küçükçekmece Belediyesi ise okulların açılmasına sayılı günler kala, ilçe genelindeki okulların tadilat, bakım-onarım ve ilaçlama çalışmalarını tamamladı.

Öğrencilerin daha rahat ve sağlıklı bir ortamda ders yapması için çalışmalarını hızlandıran Küçükçekmece Belediyesi ilçe genelindeki okulları yeni eğitim-öğretim yılına hazırladı. Fen İşleri Müdürlüğü 80 okulun bakım, tadilat, boya işlerini yaparken, Sağlık İşleri Müdürlüğü ise 160 okulun ilaçlama ve dezenfektasyon çalışmalarını gerçekleştirdi.

Kemal Çebi: Çocuklarımızın Sağlıklı Ortamda Ders Yapmasını İstedik

Öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise, “İlçe genelindeki tüm okullarımızda bakım onarım ve ilaçlama çalışmasını tamamladık. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda ders yapmasını istiyoruz. Temiz, bakım onarımı yapılmış ilaçlanmış bir ortamda çocuklarımızın kendilerini derslere daha iyi verebileceklerini düşünüyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların rahat etmesi derslerine rahat rahat çalışması bizim için önemli” diye konuştu.

Küçükçekmece ilçesinde ikamet eden Esra Bal (41) da, “Oğlum bu sene 4’e geçti. Şimdi okul hazırlıklarını yapıyoruz. Çok heyecanlıyız ailece. Yeni bir sene. Yeni bir dönem. Oğlum zaten çalışkan bir çocuk. Belediyemiz sınıfları da temizlemiş, bize hazırlamış. Belediyemize, Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ ye çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Boyadan, İlaçlamaya Okulların Her Türlü Bakım Onarımı Yapıldı

Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçe genelindeki okullarda yürüyen haşereler ve farelere karşı ilaçlama ile hastalık etkenlerini yok etmeye yönelik dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ise, okulların boya, badana, Atatürk Büstü ve Kaidesinin tamiratları, çatı yenilenmesi, WC tesisatlarının ve kırık taşların yenilenmesi, kapı tamiri, korkuluk tamiratları, bayrak direği montajı, bahçe duvarları tadilatı, Hobi bahçesi için bordür ve parke imalatı, anaokulu tadilatları, otopark (beton zemin) , elektrik tesisatı tamiri, lokal asfalt yaması yapıldı.

Küçükçekmece ilçesinde 154 okul, 3 bin 412 derslik bulunuyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ise Küçükçekmece’de 152 bin 743 öğrenci ders başı yapacak. Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri ve Çocuk Üniversitesi’nde ise çocuklara her türlü derste ve branşta etüt desteği veriliyor. Bilgi için 444 4 360 nolu telefon aranabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER