SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN CORONA ÖNLEMİ: KAMUSAL ALANLARDA DEZENFEKSİYON BAŞLADI

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN CORONA ÖNLEMİ: KAMUSAL ALANLARDA DEZENFEKSİYON BAŞLADI
Bu haber 13 Mart 2020 - 10:41 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi, tüm Dünya ile birlikte Türkiye’nin de gündeminde olan Corona virüsüne (Covid-19) karşı kamusal alanlarda dezenfeksiyon çalışması başlattı. Etki süresi 30 gün olan, mikroskobik bütün canlı organizmalara karşı etkili, insan sağlığı için hiçbir tehdit oluşturmayan özel bir dezenfektanla yapılan çalışma, ilçedeki kalabalık alanlarda haftalık periyodlarla devam edecek.

 

Ortak kullanım alanlarında haftalık periyodlarla sürecek

Dünya’yı tehdit eden Corona virüsü sebebiyle gözler özellikle halkın toplu olarak kullandığı kamusal alanlara çevrildi. Küçükçekmece’de de Corona virüsüne karşı önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. Küçükçekmece Belediyesi; ilçedeki 97 camii ve 4 cem evi, belediye binası, belediyeye bağlı hizmet binaları, kaymakamlık, ilçe emniyet müdürlüğü binası, askerlik şubesi, muhtarlıklar, karakollar, nikah salonu, kültür merkezleri, kütüphaneler, sosyal tesislerde ilaçlama çalışması başlattı. Çalışmalar ilçe genelinde semt pazarlarının kurulduğu caddeler ve kapalı pazar yerlerinde de sürdürülecek.

Başkan Çebi: Duyarlı olmalı, tedbiri elden bırakmamalıyız

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ülkemizde pozitif vaka çıkması açıklaması sonrası  Corona virüsünün ülkemize de sirayet ettiğini öğrendik. Başkan Yardımcılarımız ve ilgili tüm Müdürlüklerimiz ile bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte salgına karşı alacağımız tedbirler ve göstereceğimiz özen virüsten çok daha fazla önem kazanıyor. Dezenfeksiyon ve farkındalık çalışmalarına dün itibari ile başladık. Küçükçekmece Belediyesi olarak, bu konuda hassas olduğumuzun bilinmesini istiyorum. İlçemizde düzenli periyodlarla devam eden ilaçlama çalışmalarını sıkılaştırdık. Ortak kullanılan pek çok alanı virüse karşı dezenfeksiyon çalışmalarına başladık. Tüm vatandaşlarımız ve Küçükçekmecelilerin de uzmanların önerilerini dikkate almalarını ve duyarlı olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özel kıyafetleriyle olası olumsuzlukların önüne geçmek için virüse karşı halkın yoğun olarak kullandığı yerlerde dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor.

Rutin çalışmalarını en üst seviyeye çıkaran ekipler, her gün yüzlerce kişinin girip çıktığı kamusal alanları hidrojen peroksit ve gümüş kolloidal karışımı, 30 gün kalıcı, bakterisit, virüsit ve fungisit etkili özel ilaçlarla dezenfekte ediyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER