SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Hızlı corona testi ile ilgili flaş gelişme: Haziran ortasında piyasada olacak

Hızlı corona testi ile ilgili flaş gelişme: Haziran ortasında piyasada olacak
Bu haber 25 Mayıs 2020 - 13:21 'de eklendi.

Corona virüsünde vaka sayısı 5.5 milyonu geçerken Fransa’dan flaş bir duyuru geldi. Birçok Fransız şirketin dahil olduğu konsorsiyum, 1 saatten kısa bir sürede sonuç veren corona testinin Haziran ortasında Avrupa pazarına sunulacağını açıkladı.

Corona virüsüne karşı ilaç ve aşı yarışı hız kazanırken Fransa’dan corona virüsü testiyle ilgili bir açıklama geldi. Fransız biyoteknoloji şirketi SKILLCELL, laboratuvar CNRS SYS2DIAG ve dijital şirket VOGO’dan oluşan konsorsiyum, tükürük analizi yapan bir corona virüsü testinin hazır olduğunu duyurdu.

Üç şirketten oluşan konsorsiyum, geliştirilen testin kan almaya ihtiyaç duymadan tükürük analizi yaparak 1 saatten daha kısa bir sürede sonuç verdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada “EasyCov” adı verilen testin Haziran ayının ortasından itibaren Avrupa pazarlarına sunulacağı da vurgulandı.

Profesyonel sağlık çalışanlarının, kişinin dilinin altından alacağı 1 milimetrelik tükürük örneğinden sonucun belirleneceği açıklandı.

BENZER TEST ABD’DE DE ONAYLANDI
Bu ayın başında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bireysel kullanıcının kendi tükürük örneği aldığı bir test kitine onay vermişti.

Fakat ABD’de onay verilen testin sonucunu almak için örneklerin kargoyla laboratuvara gönderilmesi ve test sonuçlarını beklemesi gerekiyordu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER