SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

GÖKBULAK, CHP’Yİ GENEL MANADA İKTİDAR YAPMA ÇABAMIZ VAR…

GÖKBULAK, CHP’Yİ GENEL MANADA İKTİDAR YAPMA ÇABAMIZ VAR…
Bu haber 20 Aralık 2019 - 17:10 'de eklendi.

Delege seçimlerini tamamlayan CHP Büyükçekmece de mevcut ilçe başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, 29 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresinde 4. Kez bu göreve talip olduğunun yanı sıra yerel ve genel siyaseti gazetemize değerlendirdi.

CHP’yi Genel Manada İktidar Yapma Çabamız var…

Başkan Gökbulak, Yönetimi de olduğumuz süre içerisinde CHP Büyükçekmece ilçe örgütünün başındaki bir kişi olarak değil de parti çarkının bir dişlisi olarak parti örgütünün bir üyesi olarak telakki etmeye gayret ettim ve her zaman bu anlayışla yönetme anlayışı içerisinde oldum. Yerelde iktidarımızı koruduk bunun yanında büyük bir zaferle 30 Yıl aradan sonra İstanbul’u da kazandık şimdi CHP’yi genel manada iktidar yapma gayreti içerisindeyiz, bu yönde çabamız var bu bizim sorumluluğumuz ve en büyük gayretimizdir bunun için ekibimle beraber 4. Kez ilçe başkanlığı görevine talibim. Yapılacak olan kongremizin Büyükçekmece’ye yakışır uyumlu ve huzurlu bir yarış havasında geçmesini diliyorum. Kazanan kim olursa olsun CHP ve Büyükçekmece kazansın iktidar yolunda uyum içerisinde kırıcı, dökücü olmadan bu süreci götürmek lazım, Kazanan da bizim için bir, kaybeden de bir Parti içi yarışın kaybedeni kazananı yoktur diye konuştu.

 

İşte CHP Büyükçekmece de mevcut ilçe başkanı ve tekrardan bu göreve talip olan Hüseyin Remzi Gökbulak ile yaptığımız söyleşi…

Görevde bulunduğunuz süreci kısaca değerlendirir misiniz?

Gökbulak; Dördüncü dönem ilçe başkanlığına adayım, yönetim ve ekibimle beraber biz ilk dönem göreve geldiğimizde olağanüstü kongrede seçilerek göreve gelmiştik. Bu seçimde 149 delegenin oyunu alarak seçilmiştik. Bu süreçte ilk yaptığımız çalışmalardan birisi bizi bu seçimde parti içerisinde bize oy vermeyenlerin kim olduğunu ve niçin oy vermek istemediklerini anlamaya gayret ettik ve o kısımda kalan partili arkadaşlarımızı kazanmaya gayret ettik onlara görevler vermek ve onlarla beraber yürümek için hep beraber çaba içerisinde olduk daha fazla katılımcı bir yapı gayreti içersinde olduk. Bunun yanında biz göreve geldiğimizde partinin kadın kolları aktivitesi biraz daha azdı ve kadınlarımızı bu süreçte işin içersine daha fazla katmaya gayret ettik, gençlik kollarımızın da düşüncelerine önem verecek şekilde, ama sevgi ve saygı çerçevesinde ve bütün partinin aygıtlarıyla, organlarıyla beraber yürüme noktasında hareketlendirmeye gayret ettik. Yerel yönetimimizle, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimizle beraber olumlu ilişkiler gayreti içerisinde olduk. Partinin bir bütün olarak temsiliyeti bizim için önemliydi. Bunun için de partinin sorunlarını kendi iç dinamikleri içerisinde çözme gayreti içerisinde olduk.  Ortaya çıkacak sorunların kamuoyunda partiye karşı olan güveni sarsmasına izin vermemek için kendi içimizdeki iç dinamikleri harekete geçirdik. Danışmamız gereken bütün eski ve yeni partili kadrolarımızın hepsine danışarak bu işleri götürme gayreti içerisinde olduk. Bunu yaparken de kendimi CHP Büyükçekmece İlçe Örgütünün başındaki bir kişi olarak değil de parti çarkının bir dişlisi olarak parti örgütünün bir üyesi olarak telakki etmeye gayret ettim. Her zaman ve bu anlayışla yönetme gayreti içerisinde olduk.

Görevde olduğumuz süreler içerisinde yedi seçim yaşadık. İlk geldiğimizde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başladık daha sonra Haziran ve Kasım aylarında üst üste iki tane Milletvekili seçimleri, bir referandum, tekrardan bir cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri, arkasından bir yerel seçim ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçimlerinin iptal edilmesinin akabinde tekrardan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile beraber toplamda yedi tane seçim yaşadık, Bu yedi seçim içerisinde örgüt olarak çok iyi organize olduk. Sağ olsunlar örgütteki arkadaşlarımız seçim döneminde sandıklara, okullara ve her yere sahip çıktılar. Bunu yaparken tabii bütün ekiplerin seçim esnasındaki oluşumunu ben tek başıma üstlenmedim ,tek başına  yapmadım,Arkadaşlarıma danışarak onların uyum içerisinde çalışacağı ortamı mümkün olduğunca yaratmaya çalışarak hep birlikte götürdük..

4.Kez bu göreve talipsiniz, Neden aday oldunuz? Neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Gökbulak, CHP’yi genel manada iktidar yapma gayreti içerisinde çabamız var bu bizim sorumluluğumuz ve en büyük gayretimizdir bunun için 4. Kez ilçe başkanlığı görevine talibim. 4. Kez göreve talip olmak Büyükçekmece de bugüne kadar örgüt yapısında büyük bir derlenmişlik, toplanmışlık ve katılımcılık söz konusu bunu sağlama noktasında gayretimiz oldu. Ama bu tek başına sağlanmış bir şey değildir, her zaman bunu söylüyorum ekibimle beraber çalışmaya özen gösteriyorum diye, ekip çalışmasından kasıt bizim ekibimiz dışlayıcı bir ekip anlamında bakılmasın her zaman büyümeğe gayret etmiştir ve çalışmaya gayreti içersinde olan insanların tamamını içimize katma noktasında çabamız olmuştur. Bu bakımdan biz yerel iktidarımızı Büyükçekmece de koruduk. Belediye başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün adaylığında 6. Kez bu seçimler kazanıldı. Örgütümüz de bu kazanımın sağlanması noktasında büyük bir özveri ve gayretle çalıştı. Sandıklarımızdan tutun da alanlara kadar her yerde partimizin belediye başkan adayına, meclis üyesi adaylarına, büyükşehir belediye başkan adayımıza ve diğer adaylarımıza sahip çıkmak adına sorumluluk içerisinde davrandılar. Bu sadece bizim isteğimizle olacak bir şey değil, bu gönüllülük, bu birliktelik, bu sorumluluk içerisinde hareket eden arkadaşlarımızın çalışması çok önemliydi. Benim ekipten kastım işte budur, birleştirici, sorumlulukları, sevinçleri ve kazanımları paylaşma noktasında birlikte hareket etme noktasında ve sabırla hareket etme noktasında olan bütün arkadaşlarımız bizim ekibimizdir. Ekipten kasıt şudur, en ufak bir olumsuzlukta arkadaşlarımızın parti aleyhine sağda, solda konuşmaya başlaması ve acımasızca adaylarını ve partinin organlarını o süreç içerisinde gayret gösteren insanlara eleştirmesi değildir. Aksine sıkıntı dahi olsa bunu büyük bir özveriyle kendi içinde tartışıp sorunları çözme noktasında ve çözümün bulunması noktasında yürekten inançla samimi bir şekilde hareket eden çaba gösteren arkadaşlardır.

“Parti içi dedikodular ve eleştiriler var”

Gökbulak; Bir traktör tarlaya gidip de tarla sürüyorsa saban demiri de kırılır, yeri gelir mazotun bittiği de olur, arıza da çıkartabilir. Bunlar olacak, yoksa Traktör kapının önünde beklerse tarlaya gitmezse hiçbir hata olmaz ama tarla da sürülmez. Hiç bir iş de olmaz.

Bizim yönetimimize de eleştiriler olabilir ama benim baktığım kriter bu eleştirilerin ne kadar samimi olduğu, ne kadar yapıcı olduğudur. Eleştirmek güzel bir o kadar da kolay bir şey. Hatalar da yapılabilir. Yani iş yapılan bir yerde hata mutlaka olacaktır, yoksa hiç bir iş yapmazsınız o zaman da hiçbir hata da yapmamış olursunuz dedi. Gökbulak, Şimdi Siyasette kimin nerde ne konuşacağına siz karar veremiyorsunuz. Parti içinde de eleştiriler olabilir, partinin dışında da olabilir ama sağlıklı bir yapı olması noktasında tabii biz örgüt toplantılarımızı, örgütün ve tabanın görüş ve önerilerine başvurmak adına, en sıkışık görünen süreçlerde bile mümkün olduğunca rutin halde yapma gayreti içerisinde olduk. Bu örgüt toplantılarımızın ne faydası var? Yani arkadaşlarımız gördükleri eksiklikleri veya yapılmasını gerekli gördükleri bütün bir sürü şeyi burada bize aktarıyorlar. Bunun yanında eleştirilerini de yapıyorlar tabii eleştiri getiren arkadaşlara çözüm önerilerini de ben hep sormuşumdur. Doğrudur bu eksiklik olabilir ama nasıl çözelim ne önerin var, bunu nasıl çözeriz gibi… akıl akıldan üstündür. Çünkü öyle zaman olur ki bizim göremediğimiz çok basit bir şeyi arkadaşlarımız görmüştür. Bizi uyarmış anlatmıştır. Biz de onu dikkate alıp uygulama gayreti içerisinde olmuşuzdur. Ama nereye kadar tabi maddi ve manevi imkanların el verdiği ölçüde yapmaya gayret etmişizdir. Partiye ve bizim yönetimimize de eleştiriler olabilir ama benim baktığım kriter bu eleştirilerin ne kadar samimi olduğu, ne kadar yapıcı olduğudur. Eleştirmek güzel bir o kadar da kolay bir şey hatalar da yapılabilir yani iş yapılan bir yerde hata mutlaka olacaktır yoksa hiç bir iş yapmazsınız o zaman hiçbir hata da yapmamış olursunuz. Bir traktör tarlaya gidip de tarla sürüyorsa saban demiri de kırılır, yeri gelir mazotun bittiği de olur, arıza da çıkartabilir. Bunlar olacak, yoksa traktör kapının önünde beklerse tarlaya gitmezse hiçbir hata olmaz ama iş de  olmaz o bakımdan işler olurken yapılan hatalar olacaktır bunları da mümkün olduğunca hoşgörüyle karşılamak lazım. Örgüte bakış açımız da bu. Çünkü burada yapılan bir hata sadece İlçe Başkanının hatası değil bütün örgütü bağlar bende bu aygıtın, bu örgütün mümkün olduğunca düzgün çalışması için gayret içerisinde olan bir kişiyim, Sadece ilçe başkanı değilim yani bu partinin bir ferdiyim, gönülden bir üyesiyim bu parti hem yerelde, hem de genelde iktidar olsun diye elimizden ne geliyorsa yapma gayreti içerisindeyiz dedi.

Gökbulak, CHP kimliği içersinde motivasyonu artırmak, bu partinin kimliğini koruyarak Türkiye Cumhuriyetini daha üst seviyelere taşımak, daha demokratik bir ülke haline getirmek ve daha müreffeh bir ülke haline getirmek noktasında gayretimiz var. Çünkü bir taraftan bu Anadolu coğrafyası Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, bir taraftan yüzümüz batı medeniyetine dönük ama oturduğumuz yer coğrafi olarak bize çok büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu ülkenin halkına refah vaat ederken bir o kadar da büyük sorumluluklar yüklüyor,  o bakımdan bu sorumluluk içerisinde bizde üzerimize düşeni yapıp CHP’yi genel manada iktidar yapma gayreti içerisinde çabamız var bu bizim sorumluluğumuz ve en büyük gayretimizdir bunun için 4. Kez ilçe başkanlığı görevine talibim dedi.

Delege seçimlerini tamamladınız nasıl geçti, Listeyi nasıl oluşturdunuz, Delegelere vermek istediğiniz mesaj nedir? Delege neden Size oy versin?

Delege seçimlerinin büyük bir olgunluk içerisinde geçtiğini belerten Gökbulak, Toplamda 418 delegemiz var bunun 400 tanesi seçimle belirlendi.  18 delegede doğal delegedir bunun 17 tanesi yönetim kurulu bir tanesi de belediye başkanımız ile beraber toplamda 418 delegemiz ilçe kongremizde oy kullanacaklar. 24 Mahallenin birçoğunda üç liste, bazı mahallelerimizde iki liste bir mahallemiz (Pınartepe) de ise tek liste ile seçimler oldu. 24 Mahallemizin 23’ünde bizim listemiz mavi liste seçimleri kazandı. Güzelce mahallesinde ise kırmızı liste kazandı zaten bu liste de bulunan delegasyon oluşumunun yarısı fazlası her iki listede yer alan arkadaşlarımızdı. Bu süreçte liste çıkaran her aday arkadaşımız istedikleri gözlemcilerini sandık başlarına koydu. Hatta bizim ilçemizde oturmayan bazı arkadaşlar bizim burada gözlemci olarak görev yaptılar. Delege seçimlerimiz genel de iyi geçti liste çıkaran arkadaşlarımıza da saygı duyuyorum hepsi de bu partinin içerisinde emeği olan arkadaşlarımızdır dedi.

Gökbulak, şimdi Büyükçekmece de bir söylem geliştirildi. Yani ilçe seçimlerinin delege ile yapılmasının doğru olmadığının parti üyeleriyle yapılmasının gerektiği yönünde bu tartışılabilir, ama bu tartışma tüzük değişikliğinin tartışılmasıdır ve Büyükçekmece İlçe Kongresi’nin gündemi değildir. Nihayetinde partilerin tüzükleri de siyasi partiler kanununun hilafına olamaz. O bakımdan delegeyle seçim yapılması sanki bu ilçe yönetiminin kararıymış gibi tartışmaya açılması doğru değildir. Bu algı yanlıştır evet bu sistem tartışılabilir ama bunun iki şekli var tüzük değişikliği ve siyasi partiler yasası bunu bunlar belirler. Bunlarda bir değişiklik olmadığı sürece biz kendimiz kalkıp da burada yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgeler ile ne ön görülüyorsa yapmakla mükellefiz dedi.  Gökbulak, Ayrıca biz kendi listemizde delegasyonu belirlerken geniş bir değerlendirme sonucu bunları belirledik zaten kazanmamızın sebebi de budur aslında. Şimdi aday olan kişi eline kağıdı kalemi alıp da ben yazdım çizdim bize oy veren arkadaşlar delege olsun böyle bir şey yok, böyle bir şeyde olamaz bu başarı da getirmez. O bakımdan ekip arkadaşlarımızla beraber bu katılımcılığı mümkün olduğunca genişleterek CHP’ye inanmış insanların olması kriterimizi de esas alarak listelerimizi oluşturmaya gayret ettik. Parti içi seçimler çok önemlidir ama  diğer partilere karşı olan seçimlerde gayret göstermek çok önemlidir. Biz parti içinde seçim kazanabiliriz bizim için önemli olan şudur, Diğer siyasi partilerle mücadele edildiği noktada o mücadelenin içerisinde ön plana çıkmış arkadaşlar bizim için daha önemlidir. Sadece parti içi seçimlerde kalkıp ta ortaya çıkmak o da önemli ama esas dışarıdaki siyasi yapıyla mücadele ederken o mücadelenin içersinde olan arkadaşlar daha önemlidir. Çünkü işini gücünü bırakmış, evine geç gitmiş, yerel seçilmede, genel seçimde bu adayı ben beğenmem demeden yoluna devam etmiş, partiye söz söyletmeme gayreti içinde olmuş bunlar bizim için çok önemlidir. Sandıkta görev almış ayrıca benimle aynı düşünmüyor da olabilir bize oy vermeyen arkadaşımız da olabilir ama biz bu arkadaşlarımızı da delege yazmışızdır, çünkü özverili CHP’lidir bu da çok önemlidir dedi.

Seçimde bir sürpriz olur mu?

Çok güçlü adaysınız kazanacağınıza kesin gibi bakılıyor sizi endişeye sevk eden bir durum var mı, Seçimde bir sürpriz olur mu?

Gökbulak, Hiçbir endişe taşımıyorum bunun sebebi de Parti kamuoyuna ben her zaman güveniyorum. Bizim CHP’nin üyeleri kimin ne yaptığını, nasıl çaba gösterdiğini, hangi şartlarda hangi özveriyle çalıştığını ve örgüte nasıl sahip çıktığını bilirler ve değerlendirirler. Bunu sadece bizim örgütümüz değil, CHP’ye üye olmayan ama gönül veren insanlar ve kamuoyu da değerlendiriyor. Bu çok önemli bunu söylerken de öteki aday arkadaşlarıma da haksızlık etmek istemiyorum ve hepsini saygı ve sevgiyle buradan selamladığımı bir kez daha ifade ediyorum dedi.

 

Yönetiminizde bulunan Bilal Abay, sizi tek adamlıkla suçladı ve sizin karşınıza ben değil biz olmak için aday olduğunu söyledi sonrada bu talebinden vazgeçtiği konuşuluyor, Başka aday açıklaması yok gibi size gelen bir bilgi var mı ne diyorsunuz?

Gökbulak, Hepimiz sonuçta bir beniz, ama baktığın zaman hep beraber biziz, mühim olan da o bizden ne anladığımız, benim bizden ne anladığımla arkadaşımızın bizden ne anladığı konusunda bir çelişki olabilir ama her şeye rağmen biz olma söylemi çok güzel bir söylem ben de katılıyorum buna yani buna karşı değilim. Güzel bir söylem buna muhalefet etmem mümkün değil. Adaylık noktasında ise aday olan her arkadaşımıza saygı duyarım, getirilen eleştirilere de saygı duyarım, nereye kadar? Eleştiriler birbirimizin kişiliklerini rencide etmediği sürece ayrıca arkadaşımızın adaylığını açıkladığı toplantıya da katıldım ve de orada onu tebrik ettim hatta bu toplantıda konuşmayla ilgili birtakım arkadaşlarımızın eleştirileri de oldu o eleştirilere cevap verilsin diye ama en doğrusunu kendisini tebrik etmek olduğunu söyledim.

Belediye ile ilişkileriniz ne durumda? Belediyenin güdümünde olduğunuz eleştirileri var ne diyorsunuz? Aday olduğunuzu Belediye başkanı Akgün ile paylaştınız mı belediyeden üyelerin arandığı ve şu listeyi destekleyin eleştirilerine yönelik iddialar var!

Gökbulak,   Belediye bizim belediyemiz, CHP 2009’dan beri Büyükçekmece de Dr. Hasan Akgün’ün adaylığında seçim kazanıyor. Benim anlamadığım şu yani kongre zamanı gelince birtakım arkadaşlarımızın aklına belediye geliyor.  Belediye’yi konumlandırmaya kalkıyorlar. Belediye ilçenin karşısında, yok belediye ilçeyle beraber, yok onu destekliyor, yok bunu destekliyor! Şu şekilde konumlandırılmasını hayretle izliyorum. Şimdi belediye bizim CHP’nin belediyesi niçin böyle yapıyorlar. Burada ilçe başkanlığına kim seçilirse seçilsin ben veya başka bir arkadaşım belediye başkanımız Hasan Akgün, belediye de bizim belediyemiz. Bunda ne var gideceksin belediye ile beraber siyasi organizasyonunu sürdüreceksin. Sürdürme noktasında olmalısın buna niye böyle bakmıyorlar da o belediyenin adamı bu değil gibi bu söylem Büyükçekmece de yararlı bir siyasi söylem değil. Bu sadece bizim için değil Büyükçekmece için komple yararlı bir söylem değil. Onun için hiç bunlara takılmamışımdır. Mesele bu değil arkadaş senin siyasi olarak projen ne, hedefin ne?  Hüseyin Gökbulak’ın adaylığına ve ya bu ekibin burada bununla hareketine görev almasına veya seçilmesini istemiyorsun, olabilir istemeyebilirsin bu saygıyla karşılanır bir şey ama sizin projeniz nedir arkadaş! Ne yapmayı düşünüyorsun yani bu yönetimin eksikleri neler? Siz bizim yerimize geçerseniz neler yapacaksınız? Daha iyisini yapacaksanız gider sizi destekleriz. Çakılı bu koltukta oturacağız diye böyle bir şey olamaz, böyle bir iddiamız da yok zaten şunu anlatmaya çalışıyorum burada insanları o bunun adamı, şu bunun adamı, şuna bağlı o ne derse onu yapar falan diyeceğinize kalkıp ta projelerinizi anlatın veya öneri getirin yapılabilir şeyleri yapmaya çalışırız. Ha öneride getirmiyorsan deki ben aday olacağım ben yapacağım bizim ekibimiz şöyle çalışacak böyle çalışacak biz sizi karşıyız denebilir. Ama kalkıp burada CHP’yi temsil eden siyasi yapımızı, Belediye Başkanımızı, Belediye Meclisimizi, İlçe yönetimini ayrı gayri, onla bunla, karşı yan yana bu şekilde o onu desteklemese o ilçe başkanı olamaz efendim, belediye başkanı onu desteklemiyor bunu destekliyor kalkıp ta bunu bu şekilde Büyükçekmece de siyasi mevzu haline getirme ve buradaki organları yıpratmak benim anlayamadığım bu… yani ne yapmaya çalışıyor bu arkadaşlar?

“6 dönemdir seçim kazanan Hasan Akgün bir siyasi figür”

Gökbulak, Adaylık sürecimizde ben aday olacağımı belediye başkanımız Hasan Akgün ile paylaştım. Hasan beyin tavrı şuydu biz kalkıp da taraf olacak noktada değiliz. Hayırlı olsun, teşekkür ederim. Olay bu. Sonraki süreçte diğer aday arkadaşlarımızın da Belediye Başkanımızı ziyaret ettiklerini biliyorum. Bu ziyaretlerle bu paylaşımların olması da gayet normaldir. Çünkü Büyükçekmece’de 6 dönemdir seçimi kazanan kamuoyunun desteğini almış uzun ve zamandır bu işi götüren bir kişiden bahsediyoruz hele son seçimi çok zor şartlarda kazanan Hasan Akgün. Bunu yok sayamazsınız Kısaca 6 dönemdir seçim kazanan Hasan Akgün bir siyasi figür, Büyükçekmece’de, İstanbul’da hatta yurtdışında tanınan bir siyasi varlığı her İlçe Kongresinde tartışılır noktaya getirmek yanlış… bunu anlatmaya çalışıyorum.

Meclis grup toplantılarına katılıyor musunuz, Pek etliye sütlüye karışmadığınız eleştirileri var ne diyorsunuz?

Gökbulak, Evet meclisimiz burada yerel bir parlamento, Büyükçekmece halkını temsil ediyor. Ben de Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin İktidarda bulunan Partisi CHP grubun başkanıyım. Bundan büyük onur duyuyorum  toplantılara katılıyorum. Ama icraat anlamında grubun Başkanı Belediye Başkanımızdır. Bu bir gerçek,  icra eden odur. Bunu dikkate almak lazım grubun başkanı olarak benim en büyük sorumluluğum meclis gurubunun işlevselliğinin sürdürülmesi,  sağlıklı kararların alınması noktasında siyasi olarak oraya düzgün bir katkı vermektir. Ben de bunu elimden geldiğince yapma gayreti içerisinde oluyorum. Meclis üyelerini görevlendirme ile ilgili sorunuza gelince biz meclis üyelerini her tarafta görevlendiremeyiz, bu doğru olmaz. Bizim 17 tane meclis üyemiz var 24 tanede mahallemiz var herkese her yerde görev veremesin. Meclis üyelerini de meclisin işleyişine göre görevlendirmek gerekiyor onu da belediye yönetimi zaten gerektiği şekilde organize ediyor. Meclis üyelerimiz de gayret ve özveri ile çalışıyorlar. Yani işleyişle ilgili sıkıntı görmüyorum.

İlçe halkı belediye ile ilgili ihtiyaçlarını sizlere iletiliyor mu? Bu ihtiyaçları karşılayabiliyor musunuz?

Gökbulak, Bize gelen sıkıntıları belediyemize iletiriz ve o sıkıntının çözümü noktasında da takipçisi oluruz ama zaten belediyemiz ve ilçe halkımız diyalog halindeler, bunda bir sıkıntı yok. Yani vatandaşlarımız kendi sıkıntılarını gidip belediyeye aktarıyorlar. Şunu ayrıca belirtmek istiyorum, zaten bize gelen sıkıntıları biz belediyeye aktardığımızda birçoğundan Belediye Başkanımız, Belediye Yönetimimiz bunlardan haberdarlar. Biz bundan müsterih oluyoruz. Kısacası belediyemiz sıkıntıların yüzde doksan dokuzundan haberdar, bu da beni mutlu ediyor. Gelen sıkıntıların çoğu da ulaşımla ilgili, Büyükşehrin buraya ek seferler koyması yönünde diğer bir sorun da Çakmaklı yolu ile ilgili vatandaşımız bu yolun bir an önce bitirilmesini talep etmekteler. Yani bize gelen şikayetleri biz de yetkilisine iletiyoruz bu sıkıntıların içerisinde özel sıkıntılar da var genel sıkıntılar da var. Ayrıca Büyükçekmece’den taşınan Vergi Dairesinin en azından bazı bölümlerinin Büyükçekmece de kalması yönünde esnafımızın talepleri var.

Canan Kaftancıoğlu’nun İl Başkanlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gökbulak, İstanbul da iki sefer tekrarlanmış bir seçimi örgüt olarak kazandık. Bu süreçte de bu geminin kaptanı Canan Kaftancıoğlu’ydu ortada olan başarıyı kimse yadsıyamaz tabiki Canan Hanım başarılıdır bunu böyle görmek lazım.

Nasıl bir yerel seçim süreci yaşadınız, İBB Başkanı İmamoğlu’nun çalışmalarını nasıl buluyorsunuz beklentiniz var mı, nelerdir? 

Gökbulak, Olağandışı seçim süreci yaşadık. Büyükçekmece’de seçmen listeleri askıya çıktı her siyasi parti itirazını yaptı seçmen listesinden düşürülenler düşürülmüş ve seçmen listesi kesinleştikten sonra seçime gidilmiş seçime gidildikten sonra bir çalışma yapılmış buradaki seçimlerde şaibe var diye gösterilmeye kalkışılmış ve bu Büyükçekmece kamuoyunu huzursuz edecek noktaya kadar varmıştı.  Benimsenmeyen olaylar yaşandı. Emniyet Mensupları  kapıları çalıp seçim sonrasında seçmenlerin orada oturup oturmadığını sorguladılar. İnsanların kafası karıştı ve huzurları kaçtı. Bu dönemde kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve yönlendirmek gerekiyordu. CHP olarak burada çok doğru bir refleks gösterdik ve örgüt olarak bu işe sahip çıktık Belediye başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün de bu konuda çok dirayetli davrandı. Bu dirayetli davranış ve dirence CHP’li milletvekillerinin de Büyükçekmece’ye gelerek halkın arasına karışarak haklılık noktasında cesaret vermeleri bizim için çok önemliydi. Bundan dolayı da Genel Başkanımıza ve milletvekillerimize müteşekkiriz.

Gökbulak, 1989-2019 Yani 30 yıl sonra CHP olarak biz İstanbul’u kazanmışız Nurettin Sözen’den sonra Ekrem İmamoğlu seçimi kazanıyor. Bunu söylerken 1989 Türkiye’sinden 2019 Türkiye’sinin arasındaki farkları göz önüne alıp onu öyle değerlendirmek lazım. Yani Türkiye de bir değişim yaşanmış olumlu olumsuz iyi veya kötü nasıl tanımlarsanız tanımlayın bunu ama bir aday çıkarıldı Ekrem İmamoğlu, ve bu seçimde ipi de göğüslemiş seçimi kazanmış bu çok önemli bir şey bunu niye söylüyorum İstanbul da secimi kazanmak çok kolay bir hadise değil 30 sene sonra biz seçim alıyoruz 89 Türkiye’si 2019 Türkiye’si büyük değişiklikler var koşullarda İstanbul’un şekli değişmiş nüfusu değişmiş İstanbul göç almış ve sorunlarının bir kısmı aynen kalmış bir kısmı da katlanarak büyümüş belli sorunların çözülmesi için bilimsel çalışmalar yapılmamış ama 25 yıldır bir iktidar var İstanbul da şimdi ise Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı… bu süreci götürmek çok kolay bir mesele değil. Kazanmak çok önemli bundan sonrasını yürütmek de çok önemli bir takım zorluklar çıkartılmaya çalışılıyor. Bunları burada tek, tek saymayacağım, kamuoyu zaten görüyor ve de değerlendiriyor. Ne kadar zorluklar çıkarılsa da Sayın Ekrem İmamoğlu bu sorunların üstesinden gelmek için gayret içerisinde zaten kamuoyu da Sayın İmamoğlu’nun arkasında büyük farkla vermiş olduğu desteğini de sürdürüyor. Bu bizim için çok önemli bizim de örgütler olarak destek vermemiz ve bu desteğimizi sürdürmemiz gerekiyor ki başarı gelsin yoksa biz en ufak bir şeyde eleştiri yapmamalıyız sahiplenmemiz lazım.

Siyasi bir beklentileriniz var mı? Abiniz Ali Ulvi Gökbulak’ın siyasi hedefleri için siyaset yaptığınız eleştirileri var!

Gökbulak, Sadece kendi siyasi hedefimle ilgili konuşabilirim benim hedefim burada yeniden ekibimle beraber ilçe başkanlığını kazanmaktır. Bir başkasının adaylığı bu benim ağabeyim de olsa benim onunla ilgili konuşmamın doğru olacağını düşünmüyorum. Ha bizim hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak noktasındaysa bu konuda bize düşen görev neyse biz onu yaparız. Bu ilçe başkanlığıdır veya yarın o bir gün başka bir yere adaylıktır bunlar olabilir ama asıl olan CHP’nin iktidar olmasıdır. O iktidarı kazanma noktasındaki gayretimiz sürecektir ne konumda olursak olalım mesele budur. Bu günden bunları kestiremeyiz bunlar partimizin üst kurullarının vereceği karardır. Bizim önceliğimiz partinin koordinasyonunu ve akordunu bozmadan bir biriyle uyum içerisinde iktidar anlayışıyla kırmadan dökmeden ahenk içerisinde bir yerlere gelmektir , benim de düsturum budur.

 

Son olarak Eklemek istediğiniz başkaca bir şey var mı?..

Gökbulak, Benim CHP Büyükçekmece ilçe örgütünden ve ekip arkadaşlarımdan beklentim bizim karşımızda aday olmak isteyen, adaylaşan, başka listeler çıkaran yapı ile hep birlikte iktidar yolunda bir uyum içerisinde kırıcı dökücü olmadan bu süreci götürmek lazım, Kazanan da bizim için bir, kaybeden de bir parti içi yarışın kaybedeni kazananı yoktur. Ayrıca ben yüzüme karşı sinirlenen bağırıp çağıran arkadaşları dahi hoş görme gayreti içerisindeyim, bütün arkadaşlarımıza da bunu empoze ediyorum. Sadece rencide edici şeyler olmasın örgüt mensubu arkadaşlarım bir birini kırmasınlar , dökmesinler bizim için asıl olan budur. Ayrıca da ben kendimi de bir yöneticisi sıfatına koymuyorum, bu partinin bu örgütün çalışan mekanizmasının sadece bir dişlisiyim bu yaklaşımım var . Bunu da arkadaşlarımızın takdir edecekleri ümidiyle  desteklerini bekliyorum.  Kongremizin hepimize , Büyükçekmecemize ve  Örgütümüze hayırlı olmasını diliyorum. Selam ve Saygılarımla….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER