SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Emre Saltık vefatının ikinci yıldönümünde mezarı başında anıldı

Emre Saltık vefatının ikinci yıldönümünde mezarı başında anıldı
Bu haber 11 Mart 2019 - 16:44 'de eklendi.

Türk Sanat Müziği’nin sevilen sanatçısı ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Emre Saltık, aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümünde anıldı.

Sevilen sanatçının Güzelce mezarlığında bulunan kabri başındaki anma törenine ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda hayranı katıldı arkadaşları katıldı.

 

“O çok can bir yoldaştı”

İl dışında olduğu için anma törenine katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen konuşan Büyükçekmece Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, “Emre hoca sadece ailenin kaybı değil hepimiz için büyük bir kayıp. Emre hoca 40 yıllık siyaset hayatımda tanıdığım en adam gibi adamdı. O bir yoldaştı. O bir sanatçıydı. Türk siyasi hayatında ve Türk sanat hayatında önemli bir kayıp, yeri doldurulamayacak müstesna bir insandı” ifadesini kullandı.

“Bizler için gerçekten çok zor bir olay”

Türk Halk Müziğinin usta sanatçısı Emre Saltık’ın yakın arkadaşı Mustafa Kaçmaz da çok büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek; “Türk Halk Müziği’nde, kendi kültüründe, kendi inancında Dersim’den yola çıkarak Türkiye’nin 81 ilinde sevilen, sayılan, takdir edilen ve iz bırakarak aramızdan genç yaşta ayrılan Emre Saltık hocamızı rahmet, saygı ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun. Bizler için gerçekten zor bir olay. Genç yaşta hakka yürüyen tüm canlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Halk Müziği’nde bırakmış olduğu izi ifade etmek çok zor. Işıklar içerisinde uyusun” dedi.

“İki yıl oldu hala alışamıyorum”

Emre Saltık’ın eşi Kiraz Saltık ise, “Eşimi kaybettiğim günden beri bizleri yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e çok teşekkür ediyorum.  Kendisi her zaman yanımızda oldu. Emre’yi kaybedeli iki yıl oldu hala alışamıyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER