Bursa Uluumay Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Doç. Dr. Ceyhun Berkol’a ait koleksiyonların yer aldığı ve Seher Danışoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı “Cumhuriyet Şapkaları Sergisi”, Şapka Kanunu’nun 100. yılına özel sanatseverlerle buluştu.
Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Şapka Devrimi’nin asırlık mirasını yaşatmayı amaçlayan sergi yoğun ilgiyle karşılanırken, Büyükçekmece Belediyesi Dumlupınar Salonu Fuaye Alanı’nda serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Hakan Çebi ve eşi Nalan Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü H. Gürhan Ozanoğlu, Belediye Başkan Danışmanları Reşit Oral, Bayram Ali Üner, Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Berkol, Uluumay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Feyza Uluumay Gökalp, Halk Bilimci Göksenin İleri, Koleksiyonerler Şerif Antepli, Hilmi Nakipoğlu gerçekleştirdi.
“Cumhuriyet Şapkaları Sergisi”, Şapka Kanunu’nun 100. yılına özel olarak hazırlanan ve Türk toplumunun değişim ile dönüşüm sürecine tanıklık eden kadın ve erkek şapkalarının özenle seçilmiş örneklerini bir araya getirdi. Her bir eser, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaşlaşma vizyonunun ve toplumda yarattığı köklü değişimin güçlü izlerini taşıyor. Sergi açılışının ardından Bursa Uluumay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Feyza Uluumay Gökalp, Bursa Uluumay Vakfı Bağışçısı Ece Gençosmanoğlu, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu adına Sanat Tarihçisi Sibel Coşkun, Doç Dr. Ceyhun Berkol’a Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’nin eşi Nalan Çebi, CHP 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü H. Gürhan Ozanoğlu tarafından plaket takdim edildi. Şapka Kanunu’nun 100. yılına özel 100 şapkanın yer aldığı sergi, 30 Kasım tarihine kadar Büyükçekmece Belediyesi Dumlupınar Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.