SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’YE YENİ KAYMAKAM

BÜYÜKÇEKMECE’YE YENİ KAYMAKAM
Bu haber 10 Mart 2022 - 15:58 'de eklendi.

Yaklaşık beş yıldır Büyükçekmece ilçe Kaymakamlık görevini sürdüren Dr. Mehmet Özel, Adana Yüreğir ilçe Kaymakamlığı görevine tayin edilirken, yerine Giresun Bulancak ilçe Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın Büyükçekmece kaymakamı olarak atandığı bilgisine ulaştık.

Edindiğimiz bileğiyle göre yeni kaymakamlar resmî yazılarının ulaşmasının ardından görevlerine başlayacağı öğrenildi.

Yeni Kaymakam Tuna kimdir?

Büyükçekmece yeni Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Ali İkram TUNA 1977 yılında Siirt’ de doğdu. İlköğrenimini Siirt Kurtalan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, Orta öğrenimini ise İstanbul Üsküdar İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2002 yılında Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (burslu) bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenimi döneminde sermaye piyasaları alanında staj yapan Kaymakam TUNA, 1998 yılında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “21. yüzyılda Dünya Ticaretini Etkileyecek Akımlar ve Türkiye” konulu makale yarışmasında birincilik ödülüne, 2000 yılında Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Beyin Göçü” konulu makale yarışmasında ikincilik ödülüne, 2001 yılında yine Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “İhracatı Geliştirme Stratejileri” konulu yarışmada ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

10.01.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Araştırma-Planlama ve Koordinasyon Kurulunda meslek hayatına başlayan Kaymakam TUNA,  Şubat 2005’te Batman Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Bolu’nun Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra bir yıl süreyle Fransa’da Franche Comte Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Kaymakam TUNA; 2008-2011 tarihleri arasında Rize Derepazarı Kaymakamlığı, 2011-2013 Çemişgezek Kaymakamlığı, 2013-2017 Mardin Vali Yardımcılığı, 2017-2019 Ezine Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra 28.08.2019 tarihi itibariyle Bulancak Kaymakamı olarak görev yapmakta. İleri düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen TUNA, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER