SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE’DE PANDEMİ MAĞDURU MÜZİSYENLERDEN TEŞEKKÜR KONSERİ

BÜYÜKÇEKMECE’DE  PANDEMİ MAĞDURU MÜZİSYENLERDEN TEŞEKKÜR KONSERİ
Bu haber 12 Nisan 2021 - 11:07 'de eklendi.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri nedeniyle işlerini kaybeden ve ekonomik zorluk yaşayan müzisyenler bu süreçte kendilerine destek veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerini müzik aletleri aracılığıyla dile getirdiler.

Covid- 19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları ve alınan tedbirler nedeniyle sahnelerin, kültür merkezlerinin ve toplu eğlence mekanlarının kapalı olması, konser ve festival gibi etkinliklerin yasaklanması; geçimi bu alanlardan sağlayan müzisyenlerin için maddi anlamda sıkıntılar yaratmıştı.

Belediye ile ortak projeler yürüldü

Büyükçekmece Belediyesi, salgın döneminde işlerini kaybeden müzisyenleri farklı projelerde bir araya getirerek destek verdi. Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Müzisyenler Birliği işbirliğiyle pandemi sürecinde evinden çıkmayan vatandaşlar için sokak konserlerinin yanı sıra pek çok online ve dijital konserlerin yanı sra eğlence programları gerçekleştirildi. Bu yolla hem Büyükçekmeceli müzisyenlere maddi destek sağlanırken hem de evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral verilmiş oldu.

“Desteğimiz bundan sonrada sürecek”

 168 sanatçıyı çatısı altında barındıran Büyükçekmece Müzisyenler Birliği pandemi sürecinde kendilerine maddi ve manevi destek sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkürlerini müzik yaparak dile getirdiler.

Büyükçekmece Belediyesi önüne enstrümanlarıyla gelen müzisyenlerin verdiği mini konser büyük ilgi gördü. Bir gün önce kutlanan 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü hatırlatan Başkan Akgün; “Onu dün kutladık ama bugün de kutlamak istiyorum. Çünkü arkamda roman arkadaşlarım var. Sanatçılarımızın çoğu onların içerisinden çıkmıştır. Roman arkadaşlarımızın enstrüman çalmadaki becerilerini daha üst noktaya getirmek için de ayrıca Büyükçekmece Belediyesi gayretler sarf etmiştir. Tüm roman vatandaşlarımızın gününü kutluyoruz. Bugün bölge sanatçımız ile 110 sanatçımız ile buluştuk. Güzel bir buluşma oldu. Ramazanlarını kutladık. Ben de herkesin ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı boyunca özellikle yerel sanatçılarımız ile kültürel faaliyetlerimiz olacaktır. Bu video üzerinden olacaktır. Bir araya gelerek olma imkanı olmadığı için biraz bizi zorluyor. Belediye olarak iki şey yaptık. Sokağa çıkma yasağının ilk zamanlarında 55 noktada bizim bölgemizin mahalle sanatçıları konserler vererek vatandaşımızın dikkatlerini sanata çekerek rahatlamasına katkı sağladılar. Önemli hizmet sağladılar. Belediye olarak sanatçılarımızın maddi ve manevi desteklenmesinde elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

“Maddi ve manevi mağduriyet hissettik”

 Büyükçekmece Müzisyenler Birliği Başkanı Metin Çağlayan, Birliği 2016 yılında kurduklarını ve toplamda 168 üyeleri olduğunu belirterek; “Pandemi sürecinde 105 müzisyenimizin maddi, manevi mağduriyetini hissettik. Bunun ile ilgili Başkanımız ve Kültür Müdürümüz ile görüşmelerimiz sonucunda üçüncü kez bu yardım yapıldı. Aynı zamanda manevi desteklerini de hissediyoruz. Arayıp soruyorlar. Evlerimize kadar geliyorlar. Özel günlerimizi unutmuyorlar. Bunun ile ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanımıza ve Kültür Müdürümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım bu hastalıkta kurtulup eski günlerimize döneriz” ifadesini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER