SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Bu haber 10 Ocak 2020 - 10:45 'de eklendi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çocuk Meclisi’ni kurarak Çatalca’da bir ilki gerçekleştirdi. İlk Oturumu yapılan Çocuk Meclisi’nde Başkanlık Divanı seçimlerinde büyük heyecan yaşandı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in kurduğu Çocuk Meclisi ilk oturum için Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde toplandı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Müdürlerin katılımıyla gerçekleşen Çocuk Meclisinin ilk toplantısında, çocuklarını Kültür Merkez salonuna kurulan ekran vasıtasıyla izleyen veliler de heyecanlı anlar yaşadı. İlçenin çeşitli okullarından 250 öğrencinin başvuru yaptığı Çocuk Meclisi ilk toplantısında Divan Teşekkülü seçimlerinin ardından Meclis Başkanı seçimlerine geçti.

Çocuk Meclisi Üyeleri tarafından teklif edilen 5 başkan adayı arasından açık oyla yapılan seçimde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Zümra Aydıner, ilk Çocuk Meclisinin Başkanı oldu. Yaptığı teşekkür konuşmasında ilçede ilk kez kurulan Çocuk Meclisi’nin Başkanı olarak seçilmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zümra Aydıner, Meclisin kurulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Mesut Üner’e teşekkür etti.

İki Başkan el ele Çatalca’mızın geleceği için çalışacağız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çocuk Meclisine büyük ilgi göstererek başvuruda bulanan bütün çocuklara teşekkür etti. Başkan Mesut Üner konuşmasında; “Çatalcamızda bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuk Meclisimizin başta siz değerli çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizler ilçemizde,” Birlikte Çatalcayız “ diyerek, her yaştan her görüşten vatandaşımızı yönetim sürecimize kattık. Çocuklarımız da Çocuk Meclisimizde alacakları kararlarla söz sahibi olsun, demokrasi kültürünü benimsesin, ilçemizin geleceğine bizler ile birlikte yön versin istedik. Çünkü çocuklarımız bizim yarınlarımız, geleceğimiz. Bizler çocuklarımızın iyi yetişmesi, kötü alışkanlardan uzak kalması için Spor Akademimizi kurduk, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için sürekli eğitim merkezi projemizi hayata geçirdik. İlk günden bu yana ilçemiz için, çocuklarımız ve onların geleceği için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çocuk Meclisi Her Ay Toplanacak

Meclis Toplantısı, Başkan Vekillerinin seçimleriyle devam etti. Çocuk Meclisinin 1. Başkan Vekili Yiğit Melihşah, 2. Başkan Vekili ise Arda Dinçkan seçildi. 5393 sayılı Kanunun 77. Maddesi ve Çocuk Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 7. Maddesi gereği; Çocuk Meclisi, Yönetim Kurulu, İcra Kurulu, Çocuk Hakları Komisyonu, Çocuk Sorunları Komisyonu, Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Komisyonu, Engelli Çocuklar Komisyonu, Doğal Afetler ve Çocuk Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Çevre Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Trafik Komisyonu, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komisyonu, Kitaplık Komisyonu, Sevgi ve Barış Komisyonu, Hayvanları Sevme ve Koruma Komisyonu, Spor Komisyonu, Gezi Komisyonu ve Çalışmaları Denetleme Komisyonu’na üye seçimleri için çalışmalar yapıldı.

Gerçekleştirilen ilk oturumda Başkan ve Komisyon Üyelerinin belirlendiği Çatalca Belediyesi Çocuk Meclisi, belirlenen periyotlarla ayda bir kez toplanmak üzere sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER