SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BAŞKAN AKGÜN’DEN İBB MECLİSİ’NE UYARI: VEBAL ALTINDA KALIRSINIZ!

BAŞKAN AKGÜN’DEN İBB MECLİSİ’NE UYARI: VEBAL ALTINDA KALIRSINIZ!
Bu haber 23 Haziran 2020 - 11:35 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kentsel dönüşüm ve depreme hazırlıkla ilgili projeleri öne alması gerektiğine dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Öncelikle onları karara bağlayın ki vebalden kurtulasınız. Çünkü büyük bir riskle karşı karşıyayız. Türkiye her gün sallanıyor. İstanbul’u etkileyecek olan depreme sıra geldiğini apaçık görüyoruz” uyarısında bulundu.

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, belediye vatandaş işbirliğiyle Atatürk Mahallesi’nde 4 katlı 8 binadan oluşan 32 riskli konutu daha yıktı.

“Büyükçekmece’de 300 tane binamız kaldı”

Binaları kentsel dönüşüme giren konut sahipleri ile birlikte yıkım çalışmalarını takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de deprem hazırlığımız devam ediyor. Bildiğimiz gerçek deprem bizi vuracak. Bu nedenle aralıksız olarak her hafta yıkılacak binaları yıkarak yolumuza devam ediyoruz. İBB ve Kandilli Rasathanesi’nin açıklamış olduğu rakamlar var. Eğer deprem olursa Büyükçekmece’de 9 bin bina yıkılır gibi söylemler bana hayali geliyor. Çünkü eğer depremin büyüklüğü 7’nin üzerinde olursa daha büyük çapta yıkım olacaktır. İstanbul’u 45 yıldan beri bilen ve yaşayan biri olarak söylüyorum; İstanbul’da 7 ile 7 buçuk şiddetinde deprem olursa çok büyük kayıplar olacak. Büyükçekmece’de 9 binden falan bahsediyorlar. Büyükçekmece’de bizim 300 tane binamız kaldı. Kumburgaz sahilindeki yüksek katlı çok eski siteler var. Kumburgaz sahiliyle ilgili imar planlarını Büyükşehir’den çıkarttıktan sonra o bölgedeki sıkıntımızı da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

“Bu deprem İstanbul’u ve diğer illeri perişan edecek”

Temmuz ayında toplanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne çağrıda bulunan Başkan Akgün şöyle konuştu; “Büyükşehir Meclis Üyesi arkadaşlarımdan ricam şudur; İstanbul’da hangi ilçe belediye başkanı kentsel dönüşümle, depreme hazırlıkla ilgili hangi projeyi getiriyorsa onu öne alın. Öncelikle onları karara bağlayın ki vebalden kurtulasınız. Çünkü büyük bir riskle karşı karşıyayız. Türkiye her gün sallanıyor. İstanbul’u etkileyecek olan depreme sıra geldiğini apaçık görüyoruz. Küçükçekmece ve Silivri önlerindeki kırılmayan iki fay hattında büyük bir sıkışma var. Bu kırılmalar olacak. Olduğu zamanda 7 ile 7.8 arasında deprem olacak. Bu deprem İstanbul’u ve diğer illeri perişan edecek. Onun için behemehal belediye meclislerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer illerdeki arkadaşlarımızla birlikte Marmara’yı depreme hazırlamamız lazım.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER