SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

AKGÜN: “BELEDİYELER ÇİFTLİĞE DÖNMÜŞ”

AKGÜN: “BELEDİYELER ÇİFTLİĞE DÖNMÜŞ”
Bu haber 17 Ekim 2019 - 18:13 'de eklendi.

Büyükçekmece belediye Meclis toplantısında Ak Partililerin bütçe üzerindeki eleştirilirine yönelik konuşan Başkan Akgün, Türkiye genelinde tüm belediyeler çiftliğe dönmüş durumda bu bizim burada da böyle! Gidin bakın hepsi toplanmış masa başında fiskos yapıyorlar dedi.

“2020 bütçesi tasarrufa yöneliktir”

Ekim ayı Meclis toplantısını ikinci ve üçüncü oturum olarak gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde  2020 – 2024 Stratejik Planı, 2020 Yılı Performans programı, 2020 Mali Yılı Gelir (Ücret Tarifesi), ve 2020 Mali Yılı Tahmini Bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi bir önceki yıla oranla 110 milyon TL düşürülerek 351 Milyon TL olarak oyçokluğu ile kabul edildi.. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bütçenin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak hazırlandığını belirterek; “2020 bütçesi yatırımdan çok tasarruf bütçesi olacak” diye konuştu.

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yok”

Meclis gündemi öncesinde konuşan Başkan Akgün, “Barış Pınarı Harekatı”na tepki gösteren ve bu nedenle Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı alan ülkeleri kınadı. Türkiye’nin, Fırat’ın Doğusu’nda gerçekleştirmekte olduğu operasyonun Türkiye’nin sınırlarının güvenliği ve Suriye’ye barış getirmek amacıyla yapıldığını belirten Başkan Akgün, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın operasyon için sarf ettiği ifadelerin son derece yanlış olduğunu savundu. Operasyona tepki gösteren ülkeleri kınadığını da ifade eden Akgün, “Bizim hiç kimseye ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Bu operasyon bize bir kez daha gösterdi ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” diye konuştu.

CHP grubu adına Coşkun Tanış, Ak Parti adına Okan Gülkoku ve İYİ Parti adına Özkalp Beyaz partileri adına söz alarak Barış Pınarı Harekatı’na desteklerini ifade etti. Gündem maddelerine geçilmeden önce “Barış Pınarı Harekatı”nda şehit olan askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.

Belediyeler çiftliğe dönmüş”

Dün gerçekleşen meclis toplantısının bütçe görüşmelerinde Ak Parti adına aleyhte söz alan Ahmet Küçük, partisinin görüş ve önerilerini dile getirdi. Bütçedeki pazı rakamlar üzerindeki eleştirilerini sıralayan Küçük, Araç kiralaması ve personel giderleri için açıklanan rakamların çelişkili olduğunu ileri sürdü. Meclis toplantısında Ak Partililerin bütçe üzerindeki bazı eleştirilirine yönelik ise Başkan Akgün, Türkiye genelinde tüm belediyeler çiftliğe dönmüş durumda bu bizim burada da böyle! Gidin bakın hepsi toplanmış masa başında fiskos yapıyorlar. Bunları işten atmayan müdürleri aslında işten atmak lazım Büyükçekmece de İşveren işçi buluşmasında bunu gördük herkes belediyede çalışmak istiyor niye çünkü Türkiye genelinde tüm belediyeler çiftliğe dönmüş durumda bu bizim burada da böyle! Dedi. Başkan Akgün, Tepecik ve bölgedeki imar değişikliklerinin gerçekleşmemesine yönelik Ak Partililerin eleştirilerine ise bu İstanbul Büyükşehir belediyesinin ve özelliklede Kadir Topbaş ile Mevlüt Uysal’ın, suçudur. Onlar onaylamadılar diye konuştu.

 

”Kimse dinlemese de seni sonra konuştururum Hasan”

Yoğun bir gündemle toplanan ve altı saat süren iki oturumlu mecliste Ak Partili meclis üyesi Sami Sertadım’ın, belediyenin 2020 – 2024 Stratejik Planı ile ilgili eleştirileri ile Ak Partili Meclis üyesi Ahmet Küçük’ün, de bütçe üzerine yapmış oldukları konuşmalar, mecliste olumlu ve yapıcı eleştiriler olarak dikkat çekerken, her meclis toplantısında olduğu gibi gerekli gereksiz konuşmalarıyla tepki çeken Ak Parti meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, bu toplantıda da yine Büyükçekmece köpek barınağındaki hayvanların bakımının yüzde 45 azalması eleştirisinden tutunda Büyükçekmece ye niye buz pisti yapılmamasına kadar bir sürü eleştirilerin bulunduğu yazılı metini uzun, uzun okuması hem Başkan Akgün’den, hem Meclis üyelerinden hem de meclisi izleyenlerden tepki aldı. Başkan Akgün’de Sonunda Bacıoğlu’na, tepki göstererek sen burayı kahvehaneye çevirdin bu böyle olmaz Hasan! Daha sonra gel ben sana konuşman için söz vereceğim, kimse dinlemese de istediğin kadar konuş Hasan! Diyerek çıkışta bulundu!

“Yatırımdan çok tasarruf bütçesi olacak”

CHP Grubu adına konuşan Meclis Başkanvekili Ahmet Şahin’de 2020 yılı bütçesinin hazırlanırken çok titiz ve planlı bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Tahmini Bütçesi oylandı ve oyçokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bütçenin hazırlanmasından emeği olan herkese teşekkür ederek; “2019 yılında 460 milyon TL olan bütçemizi Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartları göz önünde bulundurarak 2020 yılında 351 milyon TL olarak öngördük. 2020 bütçesi yatırımdan çok tasarruf bütçesi olacak. Büyükçekmece’mize, Büyükçekmece ailemize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yoğun bir gündemle toplanan meclis üyeleri toplantı öncesinde ise İBB Genel Koordinatörlüğü görevine atanan CHP İBB Meclis üyesi ve CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Grup Başkanvekili Coşkun Tanış’ı, Grup Odasında Tebrik Ettiler…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER