SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

AKADEMİ VE KAMU ÇALIŞANLARI ‘YERELDEN ÜLKEYE BİR MODEL’ SEMPOZYUMUNDA BULUŞTU

AKADEMİ VE KAMU ÇALIŞANLARI ‘YERELDEN ÜLKEYE BİR MODEL’ SEMPOZYUMUNDA BULUŞTU
Bu haber 14 Kasım 2019 - 11:14 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Yerel Yönetimlerde Bağımlılığa Yaklaşım” Sempozyumu gerçekleştirildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sempozyumu yerelden başlayıp ülkeye bir model olma hedefiyle gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bağımlılıkla mücadelede tedavi kadar önlemeyi de önemsiyoruz. Bu konuda hiçbir şeyden tasarruf etmeyeceğiz” dedi.

Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi (BAYAMER) ile bağımlılıkla mücadelede aktif hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi, konuyla ilgili çalışmalar gerçekleştiren kurum temsilcilerini sempozyumda bir araya getirdi.  Sempozyuma Başkan Çebi ve ilçe protokolünün yanı sıra okul müdürleri, rehber öğretmenler, emniyet teşkilatı görevlileri, zabıtalar ve kamu hastaneleri personelleri ile gönüllü mahalle annelerinden oluşan 500 kişi katıldı.

Kemal Çebi: Bağımlılıkla Mücadelede Tedavi Kadar Önlemeyi de Önemsiyoruz!

Bağımlılıkla mücadelede tedavi kadar, bağımlılığı önlemeyi de çok önemsediklerine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yerel yönetimler olarak, işimiz yalnızca altyapı, üstyapı, imar planlama, ulaşım hizmetleri  ve benzeri fiziksel düzenlemeler ve hizmetlerle sınırlı değildir. Sosyal belediyecilik gereği toplumsal sorunlar karşısında koruyucu, önleyici, tedavi ve rehabilite edici hizmetleri de yürütmekle yükümlüyüz. Madde bağımlılığı tedavi süreci tıbbi tedavinin yanında önleyici çalışmaları ve psikososyal destek programlarını da içermektedir. Yerel yönetimler olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Küçükçekmece Belediyesi olarak;  alanında uzman kadromuzla okullarda bağımlılığı önlemeye yönelik yapacağımız seminerlerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca akran eğitimi ve toplum temelinde çalışmayı merkez alan Mahalle Anneleri Projesi ile de 2 binden fazla anneye ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu konuda hiçbir şeyden tasarruf etmeyeceğimi bildirmek istiyorum” dedi.

Prof. Dr. Ögel: BAYAMER Statüsündeki Psikososyal Merkezlerin Sayısı Artırılmalı

Sempozyumda İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Kliniği Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel, ‘Bağımlılığa Temel Yaklaşım İlkeleri’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi.  Ögel, “ BAYAMER gibi psikososyal destek veren yerlerin kurulmasını her zaman desteklemek gerekiyor.  Tıbbi desteğin ardından tedavide psikolojik destek önem arz ediyor. Bir bağımlının tedaviye gitmesi çok zor. Araştırmalara göre 10 bağımlıdan sadece 1’i tedaviye başvuruyor. Geri kalan 9’una en rahat yereldekiler ulaşır. Belediyenin en büyük avantajı da her yerde olmasıdır” diye konuştu.

Bağımlılık Her Yönüyle Ele Alındı

Üç oturumda gerçekleştirilen sempozyumda, çağın en önemli sorunlarından biri olan ‘madde ve teknoloji bağımlılığı’ uzman konuşmacılar tarafından her yönüyle tartışılarak değerlendirildi. Sempozyumda, Doç. Dr. Umut Mert Aksoy- Bağımlılığı Anlamak, Uzm. Psk. Sema Balık Okutan- Yerelden Ülkeye Bir Model, Dr. Ceren Koç- Bağımlılıkta Önleme Ciddi Bir İştir, Doç. Dr. Aslı Enez Darçın- Hastanelerin Bağımlılık Tedavisindeki Yeri, Polis Memuru Adem Çoban -Bağımlılıkla Mücadelede Narkorehber, Psikolog, Sosyal Dayanışma Ağı Başkanı Çiğdem Aydın- Aile İçi Şiddet ve Bağımlılık İlişkisi, Uzm. Psikolojik Danışman Ramazan Kuruçay- Bağımlılık Kapsamında Okullarda Karşılaşılan Sorunlar ile Çözüm Önerileri konulu sunumlarını gerçekleştirirken,  Uzm. Psikolog Alihan Atile, Uzm. Psk. Helin Laçin, Uzm. Klinik Psikolog Nilsu Gürcan, Uzm. Psikolog Kinyas Tekin, Uzm. Psikolog Zeynep Burcu Eriki ise atölye çalışmalarıyla sunum ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER