SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

118 YAŞINDA MAVİ GÖZLÜ DEV’E ‘’MERHABA’’ DİYECEĞİZ !

118 YAŞINDA MAVİ GÖZLÜ DEV’E ‘’MERHABA’’ DİYECEĞİZ !
Bu haber 15 Ocak 2020 - 9:00 'de eklendi.

Küçükçekmece Belediyesi, Türk edebiyatının usta şairi Nâzım Hikmet Ran’ı, doğumunun 118. yıl dönümünde, sanat yaşamından izler taşıyan özel bir sergiyle anıyor.

Nâzım, ne mutlu sana
cân ü gönülden,
ferah ve emin,
«Merhaba,» diyebildin.

 

Küçükçekmece Belediyesi, Türk edebiyatının usta şairi Nâzım Hikmet Ran’ı, doğumunun 118. yıl dönümünde, sanat yaşamından izler taşıyan özel bir sergiyle anıyor. Ressam Haydar Özay’ın, dünyaca ünlü şairin 61 yıllık yaşamından sanat izlerini tuvale yansıttığı 52 adet resim çalışmasına Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliği yapacak. Aşktan arkadaşlığa, savaştan barışa, yaşamdan felsefeye neredeyse her konuda şiiri olan ustaya, 118 yaşında Küçükçekmece’den “Merhaba” denecek. 

Ressam Haydar Özay’ın, ‘Nâzım Hikmet Resimleri’ başlıklı kişisel sergisi şairin 61 yıllık yaşamından sanat izlerini tuvale yansıttığı 52 adet resimden oluşuyor. Sergi Nâzım’ın doğum günü olan 15 Ocak’ta Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi açılışına katılanlara, sanatçının çalışmalarından örneklerin bulunduğu hatıra pulu ve kartpostal hediye edilecek.

Sanatçının tuvalinde, usta şairin “Karlı Kayın Ormanı”, “Salkımsöğüt” ve “Masalların Masalı” gibi şiirlerine ait hikayelerin yanı sıra şarkı sözlerini yazdığı ‘Lüküs Hayat’taki birbirinden ilginç karakterleri görmek mümkün. Nâzım’ın Bursa ve Çankırı hapishanelerinde, kitapla, şiirle dolu geçen yaratıcılık anları ile tiyatro ve klasik müzikle geçen zamanları da sergilenecek olan resimlerin konuları arasında… Haydar Özay’ın fırçasından 20 yaşına yaklaşan dev boyutlu ‘melankoli resmi’de bu çok özel Nâzım resimleriyle birlikte sanatseverlerle buluşacak.

Anma programında Nâzım Hikmet’in yaşamı ve eserlerine dair yapılacak tanıtıcı konuşmaların ardından, müzisyen Haluk Çetin ünlü şairin şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirecek. Ardından Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sanatçılar, Nâzım Hikmet Vakfı temsilcileri ve sanatseverlerin katılımıyla resim sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

15 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 19.30’da CKSM’de kapılarını aralayacak olan sergi, 15 Şubat 2020 Cumartesi gününe dek ziyarete açık kalacak.

Sergiyle ilgili ayrıntılı bilgi 444 4 360/8030 nolu telefondan edinilebilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER