SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

YUNANİSTAN HAYALİ İLE YOLA ÇIKAN 55 AFGAN GÖÇMENİ TARLAYA BIRAKIP KAÇTILAR

YUNANİSTAN HAYALİ İLE YOLA ÇIKAN 55 AFGAN GÖÇMENİ TARLAYA BIRAKIP KAÇTILAR
Bu haber 03 Mart 2022 - 11:19 'de eklendi.

İzmir’de kişi başı 8 bin Euro karşılığında Yunanistan’a götürmek vaadiyle anlaştıkları 55 Afganistan uyruklu göçmeni İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki tarım arazine bırakarak kaçtılar.

Büyükçekmece göl havzasında devriye gezen Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolünde oynadıkları Ertem Eğilmez’in “Banker Bilo” filmini aratmayacak bir drama şahit oldu.

Kişi başı 8 bin Euro topalmışlar

Dolandırıcılar İzmir’de kişi başına 8 bin Euro karşılığında anlaştıkları içlerinde 18 çocuk ve 15 kadının bulunduğu 55 Afgan göçmeni minibüslerle İstanbul’a getirdiler. Büyükçekmece ilçesi, Eskice köyü mevkiine daha önceden getirdikleri kamyonlara naklettikleri göçmenleri burada bırakan dolandırıcılar kendilerini getiren minibüslerle kaçtılar. Bölgede devriye gezen Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kamyonların içinde bekleyen onlarca Afganlı göçmeni görünce durumu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

“Taliban geldi ekonomi çöktü”

Dolandırıldıklarını ve mağdur edildiklerini belirten Afgan Zergun Amiri başlarından geçenleri şöyle anlattı: “Afganistan’lıyım. Biz 55 kişi Afganistanlıyız.  Kişi başı 8 bin Euro almışlar kaçakçılar. Dedi ki: ‘’Avrupa’ya götürüyoruz sizleri.’’ Bizi buraya bırakmışlar. Sonra polis yakalamış. En az 5 saattir bekliyoruz. Fazla bir şey yok. Herkes kendi için birer şişe su almışlar. Onlarla idare ediyoruz. Toplam 15 tane bayan var. 18 tane çocuklar var. Diğeri erkek gençler. Biz Afganistan’ı niçin bırakmışız? Orası işler yok. Taliban geldi. Ekonomi çok düştü. Onun için biz Avrupa’ya çalışmak için gidiyoruz. Türkiye’de ekonomi biraz daha düşmüş onun için biz Avrupa’ya gitmek istiyoruz.”

“Kaçak hafriyat dökümü yapılıyor zannettik”

Devriye gezerken Afganlı mültecileri Afgan göçmenleri bulan ekibin amiri Zabıta Komiseri Hakan Şengör ise şu açıklamayı yaptı:  “Büyükçekmece ilçemizdeki Eskice köyü mevkiindeki kaçak imar yapılaşması ve kaçak hafriyat moloz dökümleri yapılmaması açısından denetimlerimiz sürdürürken iki kamyonun şüpheli durması üzerine hafriyat ve moloz dökümü gerçekleştirebileceklerini düşündük. Araçlara yaklaştığımızda bir aracın boş olduğunu diğer araçtaysa 50 – 55 tane yabancı uyruklu kişilerin olduğunu tespit ettik ve bu durumu Büyükçekmece ilçemizin Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerine bildirdik. ‘’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER