SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

YILMAZ: “SAVAŞIN KARŞISINDA, KALICI BARIŞIN YANINDAYIZ”

YILMAZ: “SAVAŞIN KARŞISINDA, KALICI BARIŞIN YANINDAYIZ”
Bu haber 15 Mart 2022 - 9:59 'de eklendi.

İBB Meclisi Mart ayı toplantısında Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Bu savaşa bizim bakışımız insanidir, ilkeseldir, uluslararası hukuk temelindedir. Savaşın karşısında, kalıcı ve köklü barışın yanında, adaletle yaşamanın yolundayız.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Mart ayı 1. oturumunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına söz alan İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlığın her zamankinden fazla huzura, sükûna, barışa ve uzlaşmaya ihtiyaç duyduğu bir tarih döneminden geçerken, Rusya Federasyonu 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı hiçbir şekilde onay verilmeyecek bir işgal hareketi başlatmıştır. Bu operasyon Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, bağımsız siyasi varlığına, uluslararası hukuk ve antlaşmalara bütünüyle terstir. Rusya, Kırım’ın ilhakında olduğu gibi uluslararası antlaşmaları hiçe sayarak bir işgale girişmiştir. Birleşmiş Milletler (BM) yasadışı ve gayrimeşru bir işgal karşısında cılız kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapmamış, hiçbir irade ortaya koyamamıştır. Tüm dünya utanç verici bir seyre dalmış, ekonomik ve finansal yaptırım kararlarıyla oyalanmıştır. Ukrayna krizinin bir ucunda Rus emperyalizmi varsa diğer ucunda da Batı emperyalizminin bulunduğu aşikârdır. Esasen Ukrayna arada kalmış, deyim yerindeyse filler tepişirken çimler ezilmiştir. Dün kanlı gündemlerin üst sıralarında Bosna vardı, Bağdat vardı, Kabil vardı, Şam vardı. Bugün ise emperyalizmin vizyonunda Kiev var. Bu kapsamda Ukrayna’yı bu duruma düşüren bir yanda Rusya ise diğer yanda Batılı ülkeler değil midir? Ülkemiz çatışma haritasının tam merkezindedir. Bölgemizde yepyeni emperyalist dayatmaların karanlık oyunları da maalesef sahnelenmektedir. Artık dünyanın kaderi 5 devletin keyfi uygulamalarına emanet edilmemelidir. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa bizim bakışımız insanidir, ilkeseldir, uluslararası hukuk temelindedir. Savaşın karşısında, kalıcı ve köklü barışın yanında, adaletle yaşamanın yolundayız. Bu duygu ve düşüncelerle savaşın son bulması adına herkesin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini hatırlatıyor; savaşsız bir dünya talep ederken, Gazi’nin sözü olan ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER