SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

YILDIRIM; “KIRMIZI IŞIK BOŞUNA YANMAYACAK”

YILDIRIM; “KIRMIZI IŞIK BOŞUNA YANMAYACAK”
Bu haber 13 Mart 2019 - 15:24 'de eklendi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da ajans ve gazetelerin teknoloji yazarlarıyla bir araya geldi. Endüstri 4.0’ı ‘yeni Sanayi Devrimi’ olarak niteleyen Yıldırım, projelerini bu nedenle İstanbul 4.0 çatısı altında topladığını söyledi. 

Belediye Başkan adayı olduğu kente büyük hedeflerle gelen Binali Yıldırım, İstanbul’un akıllı, güvenli, zengin ve hayatı kolaylaştıran bir şehir olacağını belirterek, bunun için bilgi teknolojilerini en iyi şekilde kullanacaklarını belirtti. Yıldırım, “İstanbul’un yıllık 232 milyar dolar olan gelirini 300 milyar doların üstüne çıkaracağız. Bunun için yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. İstanbul’daki 5.5 milyon gencimiz bizim en önemli kaynağımız. Gençlerimizle birlikte bunu başaracağız” dedi.

Dünyanın üç büyük dönüşüm yaşadığını ve şimdi de Endüstri 4.0 çağının başladığını ifade eden Yıldırım, Endüstri 4.0, gelişen bilişim teknolojileriyle, geleneksel sanayiyi ve hizmetleri bütünleştiren bir yaklaşımdır. Bugüne kadar alıştığımız bütün iş yapma biçimlerini, alışkanlıklarımızı, gündelik hayatımızın akışını baştan sona değiştirecek olan yeni bir sanayi devrimidir. Biz de bu nedenle İstanbul’daki projelerimizi ‘İstanbul 4.0 çatısı altında topladık. Daha önceki değişimlerden farklı olarak Endüstri 4.0’ın en önemli ham maddesi yetişmiş, eğitimli genç beyinlerdir. İstanbul buna öncülük edecek. İstanbul Türkiye’nin lokomotifidir. Bu işi İstanbul’da başarırsak tüm Türkiye’de başarmış olacağız” diye konuştu.

“ İNAVOSYON İÇİN 500 MİLYON TL’LİK KAYNAK OLUŞTURACAĞIZ”

Yıldırım, Bayrampaşa’da kurulması planlanan teknoloji merkezinde gençlerin burada akıl teri dökerek yeni fikirler, projeler ve girişimler sergileyeceklerini söyledi. Yıldırım, bu merkezde inovasyon oluşturmak için çalışan gençler için 500 milyon TL’lik bir kaynak oluşturacakları bilgisini verdi.


“BİNALARA DEPREM UYARI SİSTEMİ TAKILACAK”

Yıldırım: Sancaktepe’de kurulacak Afet Yönetimi ve Akıllı Kent Merkezi’nin, şehre dair toplanan verilerin depolandığı merkez olacağını ve büyük verinin burada oluşacağını söyledi.

“KIRMIZI IŞIK  BOŞUNA YANMAYACAK”

İstanbul’da trafik konusunda teknoloji odaklı yenilikler yapacaklarını vurgulayan Yıldırım, “Ulaşım Asistanı ile en kısa, en ucuz rotalar, İstanbul’daki tüm ulaşım sistemlerini birleştirerek yerelde anlık çözüm üretilecek. Her gün gerçekleşen 32 milyon seyahatin başlangıç ve bitişi, akış ve sıklığı tüm trafik yönlendirme ve yatırımlarını şekillendirecek büyük veriyi sağlarken; akıllı kavşak uygulamaları yoğunluğa göre akış ayarlayarak trafikte beklemeyi azaltacak. Hangi tarafta sıkışıklık varsa oraya yeşil ışık yanacak” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER