SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

VALİ GÜL, İSTANBUL’DA YENİ YIL İÇİN ALINAN YILBAŞI TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

VALİ GÜL, İSTANBUL’DA YENİ YIL İÇİN ALINAN YILBAŞI TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI
Bu haber 30 Aralık 2023 - 17:06 'de eklendi.

İstanbul, 2024 yılına alınan yılbaşı tedbirleri ile hazır. İstanbul Valisi Davut Gül, bu kapsamda yeni yıl için alınan yılbaşı tedbirlerine ilişkin basın mensuplarına İstanbul Valiliği’nde açıklamalarda bulundu.

Açıklama esnasında Vali Gül’e, Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca eşlik etti.

“İSTANBUL’UMUZUN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YENİ YILA GİRMESİ İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

İstanbul’un huzur içinde yeni yıla girmesi için tüm hazırlıkların yapıldığına değinen Vali Gül, “Yılbaşının İstanbul’umuzda güvenli bir şekilde geçirilmesi için mesai arkadaşlarımızla yaklaşık 10 gündür hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bugün de son hazırlıklarımızı yaptık. İstanbul’umuzun yeni yıla huzurlu ve güvenli bir şekilde girebilmesi için bütün hazırlıklarımız tamam. 2023’ün son günlerini yaşıyoruz. 2023’te kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyoruz. Dünyada birçok bölgede başta Gazze olmak üzere savaşlar ve sıkıntılar var. 2024’te bunları yaşamamayı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“2024’TE DE SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

2023 yılında olduğu gibi yeni yılda da terör, düzensiz göç, zararlı madde ve organize suçlarla mücadelenin hız kesmeden süreceğini dile getiren Vali Gül, “Geçmiş yıllardan bu güne 2023’te de terörle, uyuşturucuyla, organize suçlarla, kaçak göçle mücadele gibi asayiş konularında mesai arkadaşlarımız elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı. 2024’te de karalı bir şekilde suç ve suçlularla mücadelemiz devam edecek. Hedefimiz 2023’te yapılanlardan daha fazlasını mesai arkadaşlarımız ile 2024’te yaparak mücadele etmek.” dedi.

“İSTANBUL’DA YENİ YILDA ÇOK SAYIDA GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV YAPACAK”

İstanbul’da yeni yıl için görev alacak güvenlik personeli sayılarını belirten Vali Gül, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz, 814 noktada, 4 bin 313 ekip, 3 helikopter, 9 deniz botu olmak üzere toplam 55 bin 556 personelle görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığımız, toplam 894 tim ve 5 bin 996 personelle görev yapacak. Sahil Güvenlik Komutanlığımız, 1 helikopter, 66 deniz ve kara aracı ve 231 personelle görev yapacak. Sağlık başta olmak üzere birçok ihtiyacımız farklı dönemlerde ortaya çıkıyor. Burada İl Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Ekipleri, İstanbul genelinde 224 istasyonda bin 157 sağlık personeli ile İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek. İl Tarım Müdürlüğümüz, 39 ilçemizin tamamında özellikle gıda ve hijyen gibi konularda 117 personelimiz ile umuma açık eğlence mekânlarında denetimler yapacak. Özellikle fahiş fiyat konusunda zaman zaman sıkıntılar meydana geliyor. Özel günlerde daha çok sıkıntılar oluyor. Ticaret İl Müdürlüğümüzün koordinesinde, diğer kurumların desteği ile fahiş fiyatla ilgili daha yüksek denetime devam edilecek.” ifadelerinde bulundu.

İstanbullu hemşehrilerin yeni yılını kutlayarak sözlerini noktalayan Vali Gül, “İnşallah yılbaşını huzurlu bir şekilde mesai arkadaşlarımız ve hemşehrilerimizin gayreti ile devam edecek. Hemşehrilerimizden istirhamım, gürültü başta olmak üzere taşkınlıkların yapılmaması. Taşkınlıklara asla müsaade edilemeyecek. Allah, kazasız ve belasız bir yıl nasip etsin.” dedi.

Program, Vali Gül ve beraberindekilerin basın mensuplarının yeni yılını kutlaması ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER