SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

UZMANLARDAN KURBAN BAYRAMI’NDA SAĞLIKLI BESLENME TAVSİYELERİ

UZMANLARDAN KURBAN BAYRAMI’NDA SAĞLIKLI BESLENME TAVSİYELERİ
Bu haber 30 Temmuz 2020 - 11:31 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi Diyetisyeni Duygu Gizem Çatalkaya, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Çatalkaya, et tüketiminin arttığı bayramda, etlerin bol sebze, yoğurt, ayran gibi gıdalarla birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Uzman Diyetisyen Duygu Gizem Çatalkaya, Kurban Bayramı’nda için beslenme tavsiyelerinde bulundu. Vatandaşları bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Çatalkaya, ayrıca etin pişirilmesi ve hangi gıdalarla tüketilmesi gerektiği konularında da bilgi verdi.

“KAVURMA VE KIRMIZI ET ÖĞLE ÖĞÜNÜNDE TÜKETİLMELİ”

Etlerin kesimden hemen sonra tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Çatalkaya, “Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimi artmakta, bu yüzden tansiyon, hipertansiyon, diyabet, kalp damar, böbrek gibi rahatsızlığı olanlar daha çok dikkat etmelidir. Etler, büyük parçalar halinde değil de kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılarak, tek pişirimlik miktarlara bölünüp, derin dondurucularda saklanabilir. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze ve kuru baklagiller gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir” dedi.

“KURBAN ETLERİNİ KOMŞULARIMIZLA PAYLAŞALIM”

Kesilen etlerin, 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyleyen Çatalkaya, “Eğer etlerimizi mangalda pişireceksek çok fazla kömürleştirmeden ve ateşe çok fazla yakınlaştırmadan pişirmeliyiz. Eğer evde normal yemek tarzında pişireceksek, ekstra katı ve sıvı bir yağ eklememize gerek yok. Çünkü etin kendi yağı yemeğin pişmesi için yeterlidir. Kurban Bayramı’nda tabak porsiyonlarımız salata yoğunlukta olacak şekilde 3-4 yemek kaşığı bulgur pilavı ve 5-6 yemek kaşığı pişirdiğimiz etten ekleyebiliriz. Böylelikle kalori değeri çok yüksek olmayan bir tabak hazırlamış oluruz. Yoğunlukta tabii ki salata yoğurt, ayran, cacık gibi ürünleri de bulundurmamız gerekli. Eğer bulgur pilavımız varsa ekmek tüketmiyoruz. Eğer bulgur tüketmeyeceksek, bir ya da iki dilim ekmek ekleyebiliriz. Son olarak Pandemi sürecinde olduğumuzu unutmayıp, bayramlaşmalarda sosyal mesafemizi koruyoruz. Ayrıca etlerimizi sevdiklerimiz ve komşularımızla paylaşarak tüketiyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER