SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Uzmanlardan Kurban Bayramı’nda sağlık tavsiyeleri “Etleri bol sebzeyle tüketin”

Uzmanlardan Kurban Bayramı’nda sağlık tavsiyeleri “Etleri bol sebzeyle tüketin”
Bu haber 09 Ağustos 2019 - 11:09 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi’nin Diyetisyeni Duygu Gizem Çatalkaya, et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda etlerin bol sebzeyle tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren uzman diyetisyen Duygu Gizem Çatalkaya Kurban Bayramı’nda için beslenme tavsiyelerinde bulundu. Vatandaşları bayramda beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Çatalkaya, ayrıca etin pişirilmesi ve hangi gıdalarla tüketilmesi gerektiği konularında da bilgi verdi. Etlerin kesimden hemen sonra tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapan Çatalkaya, “Öncelikle Kurban Bayramı’nda çok fazla et tüketiminden dolayı vücuda fazla protein ve fazla yağ alımı olacak. Çünkü kırmızı etler kendi yapısından dolayı protein ve yağ miktarı yüksek ürünlerdir. Ayrıca bunları pişirirken ekstra eklediğimiz yağlarda yağ miktarını arttırdığı için vücutta çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Bunu önlemek adına Kurban Bayramı’nda ilk olarak et kesildikten sonra hemen pişirme işlemine başlamayalım. Eti 12-24 saat aralığında dinlendirmeye bırakalım. Diğer gün hemen sabah öğününü etle başlamayalım. Sabah bol yeşillikli bir kahvaltıyla güne başlayalım etlerde o sırada iyice dinlenmiş olur. Öğlen yemeğinde kurbanda kestiğimiz etleri tüketmeye başlayabiliriz” dedi.

“Etlerinizi bir günde değil bir yılda tüketin”

“Eğer etlerimizi mangal şeklinde tüketeceksek mangal ateşinden 15-20 cm yukarıda ateşe yakın olmayacak şekilde pişirmeye çalışalım. Yakın pişirirsek ette yanmalar oluyor yanık kısımlarını yediğimiz zamanda vücudumuzda kansere yol açan hücreleri tetikliyor. Eğer ev de pişireceksek olabildiğince az veya kendi yağında pişirmeye özen gösterelim. Ayrıca etleri aşırı yağda kızarttığımızda da yine aynı şekilde kanser yapma oranı yükseliyor.  Bu durum hem etin faydasını azaltır hem de vücudumuzda çeşitli sağlık problemlere yol açabilir. Bizler bu bayramda olabildiğinde yoğun et tüketimine ara verelim kırmızı etlerimizi sebzelerle tüketelim. Ayrıca etimizin yanında yoğurt, ayran, cacık gibi besin öğelerini de tüketirsek daha faydalı olur. Ben şimdiden Esenyurt halkına tüm sevdikleriyle beraber sağlıklı huzurlu bir Kurban Bayramı diliyorum. Lütfen etlerinizi bir günde değil bir yılda yemeğe özen gösterin” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER