SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Uysal’a Tepki Gösterdi ve Meclis Üyeliği A. Adaylığı Dosyasını Geri Çekti…!

Uysal’a Tepki Gösterdi ve Meclis Üyeliği A. Adaylığı Dosyasını Geri Çekti…!
Bu haber 15 Şubat 2019 - 17:39 'de eklendi.

Uysal’a Tepki Gösterdi ve Meclis Üyeliği A. Adaylığı Dosyasını Geri Çekti…!

Kurulduğu günden itibaren partide birçok görevlerde bulunan eski Ak Parti Büyükçekmece ilçe Başkan yardımcısı Mali müşavir Orhan Şahin, Belediye meclis üyeliği aday adaylığını geri çekti. Gazetemize konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Şahin, Çarpıcı Açıklamalarda bulundu…

İşte O Söyleşi…

Şahin: Güya Mülakat Yaptılar, belediye başkan adayının olmadığı bir ortamda ben il başkan yardımcısına İki dakikada
neyi anlatabilirim ki..?

Kurulduğu günden itibaren partide birçok görevlerde bulunan eski Ak Parti Büyükçekmece ilçe Başkan yardımcısı Mali müşavir Orhan Şahin, Belediye meclis üyeliği aday adaylığını geri çekti. Gazetemize konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Şahin, Son dönemlerde özellikle de Ak Parti Büyükçekmece ilçede Belediye Başkan adayının açıklanmasının ardından tevazu, gayret, liyakatın ve samimiyetin kaybolması nedeniyle böyle bir karar aldığını belirterek bu kopmaların önümüzdeki günlerde özelliklede meclis listesi açıklandıktan sonra devam edeceğini ileri sürdü.

“Büyükçekmece’yi bilenler dışlandı, 19 Şubattan sonra keskin saflar oluşacak”

Şahin, Mülakat aşamasında meclis üyesi aday adaylarına yapılanlar kendi şahsıma da yapıldı aynısı bir iki dakika görüştüler ben iki dakikada kendimi nasıl anlatayım? Ayrıca belediye başkan adayının olmadığı bir ortamda ben il başkan yardımcısına neyi anlatabilirim ki? Eğer ki il başkan yardımcısı meclis listesini dizayn edecekse o zaman daha bir vahim durum var ortada dedi.
Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece Belediye başkanlığı için aday gösterilmesinin ardından AK Parti’den meclis üyeliği adaylığını çeken Orhan Şahin, 19 Şubat’ta listelerin açıklanmasının ardından Büyükçekmece’de ortalığın karışacağını ileri sürerek, “İsimlerinin listelerde olmadığını gören adaylar ve beraberindeki grupların o anda verecekleri reaksiyonlarla beraber Büyükçekmece’de keskin saflar oluşacaktır” diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Büyükçekmece’yi bilenler dışlandı”

43 senedir Büyükçekmece Tepecik’te ikamet eden ve mali müşavirlik yapan Orhan Şahin, siyasi hayatında Anavatan partisinde başladı ve 2004 sonrası ise AK Parti yönetimine olan Tepecik Belde Yönetimi’nde Birim Başkan Yardımcılığı, Mali İşler, Seçime İşleri gibi pozisyonlarda görev aldı. 2009 yılında Recep Erol yönetiminde Büyükçekmece AK Parti Başkan Yardımcılığı yaptı. Daha sonra İlker Gürbüz yönetiminde tekrardan Büyükçekmece AK Parti Başkan Yardımcılığı ve Mali İşler Birim Başkanı olarak görev yaptı. AK Parti’den Büyükçekmece Belediyesi meclis üyeliği için aday olan, ancak Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece’de aday gösterilmesi sonucu meclis üyeliği adaylığına şaşırtıcı bir şekilde geri çeken Orhan Şahin gazetemize açıklamalarda bulundu. Adaylığını geri çekme kararının Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece’de AK Parti’nin adayı olması ve hizmet imkanının kalmadığını düşünmesi sonucu verdiğini belirten Şahin, “2014’te Büyükçekmece Belediyesi meclis üyeliği için aday oldum ancak nasip olmadı.

“Büyükçekmece Ak Parti siyasetinde şuan itibariyle tevazu ve samimiyet görmüyorum”

Belediye başkanlığı A. Adaylığı sürecinde izlenen politika, gerekse son zamanlarda Büyükçekmece dışından bir yapının Büyükçekmece Ak Parti de Belediye meclis listesinde yer alacağını düşündüğümüz için ve de hemşehri guruplarının yanı sıra Büyükçekmece yi bilen tanıyan kişilerin listede seçilebilecek yerlerde olmayacağına inandığımız için bunu gördüğümüz için meclis üyeliği aday adaylığından ayrılma kararı aldım. Bunun yanında belediye başkan adayını partinin bir neferi olarak değerlendirsek de izlemiş olduğu politikalar da Büyükçekmece’nin öz evlatlarına sahip çıkılmayacağını düşündüğümüz için bizde bu yoldu olmadığımızı beyan ettik. Çünkü Büyükçekmece Ak Parti siyasetinde şuan itibariyle tevazu ve samimiyet görmüyorum. Burada şimdi bugüne kadar bu partiye emek verenlerin dışlandığını görüyoruz. Yapılan bu haksızlıklara alet olmamak için bu istifayı verdim. Şahin, gördüğüm tabloda meclis aday listesinin açıklanmasının ardından daha fazla kopuş olacağını düşünüyorum. Gelinen noktada gördüğümüz Büyükçekmece de oturmayan bambaşka bir yapının Büyükçekmece dışından gelen farklı bir yapının ilçede egemen olacağını ve meclis listesinde yer alacağı duyumlarını alıyoruz. Dolaysıyla buradaki halkın temsil yetkisinin azaldığını düşünüyoruz.

“25 yıldır görev yapan başarılı bir belediye başkanı var”

Şahin, Büyükçekmece de kozmopolitik yapıyı dikkate almak gerekir. Hemşehri grupları çok fazla ve onlara kendilerini ifade edebilme imkanı verilmesi gerekiyor. Sonuç olarak baktığımızda burada 25 yıldır görev yapan başarılı bir belediye başkanı var. Belediye başkanı Akgün’ün, Kendi imkanları çerçevesinde en iyisini yaptığını düşünenlerdenim.
Biz Recep Erol için halkta taveccühünü görmüştük çünkü hiç Ak Partiye oy vermeyeceklerin bile Erol aday olursa partiye oy vereceklerini gördük. Yerel seçimlerde insanlar adaya göre oy verecekleri için Tayyip beyi ne kadar severlerse sevsinler millet adaya göre oy verir bunu Büyükçekmece de göreceğiz her yerel seçimde olduğu gibi..

“Metrobüsün geleceğine dair umutlu değilim”

“AK Parti, 2004, 2009 ve 2014’te Tepecik’te %73’ün üzerinde oy almış bir parti. AK Parti’ye bu kadar destek veren Tepecik’in üvey evlat olarak görüldüğünü düşünüyorum. Uysal, metrobüs, metro, spor salonları, kapalı pazar sözleri veriyor. Metrobüsün buraya geleceğine dair çok fazla umutlu değilim. Büyükçekmece’de seçmen, seçilen yetkili kişilerle birebir iletişim kurmak istiyor. Gelinen noktada temsil makamının biraz zayıflayacağını düşünüyorum. Büyükçekmece’de bazı değerler vardır. Buradaki insanların da bu tür ilişkilere önem veriyor. Bundan sonraki süreçte temsil makamının, bölgeler bazında, hemşehri grupları açısından çok fazla dikkate alınacağını düşünmüyorum. Şu andaki göstergeler bunu gösteriyor.”

“Uysal’ın seçelmesi çok zor”

“Sayın Mevlüt Uysal partinin bir neferidir. Ancak keşke kendisine daha uygun yapıda olan, örneğin Küçükçekmece gibi bir yerde aday gösterilseydi. Büyükçekmece’de daha farklı bir yapı vardır. Burada, herkes birbirini tanıyan bir yapıya sahip. Büyükçekmece’de 13 isim belediye başkanlığı için partiden adaylığını ortaya koymuştu. Recep Erol gibi İBB meclis üyeliği yapmış bir isim de vardı. Bu değerleri kaybetmemek lazım. Büyükçekmece’de Büyükçekmeceli bir adayın gösterilmesini çok isterdim. Keşke Recep Erol, İlker Gürbüz, Celal Babayiğit gibi bir isim aday olarak gösterilseydi. Keşke sadece yol ve pazar yeri gibi sorunları değil de insana dokunan, halkın sorunlarını bilen bir isim aday gösterilseydi. Ama olmadı, nasip değilmiş. Takdir, Cumhurbaşkanımızın. O konuda diyecek bir sözümüz yok. Bu zamana kadar izlenen stratejinin sandığa nasıl yansıyacağını 31 Mart’ta hep beraber göreceğiz. İnsanlar kendilerine verilen sözleri, yapılan işleri değerlendireceklerdir.

Akgün’ün listesinde yer alırmısınız?

Bir teklif gelirse Mevcut belediye başkanı Hasan Akgün’ün meclis listesinde yer alırmısınız diye sorduğumuz Orhan Şahin, Hizmetin partisi olmaz her zaman böyle düşünürüm sonuçta kendimi ifade edebileceğim ve doğruları savunmak için her hangi bir konum olursa neden olmasın bu işler kısmettir nasiptir hizmet için her adayla çalışılır diye konuştu.
Şahin, İki tane küçük kız çocuğum var. Yaşadıkları, yaşayacakları çevre gittikçe kötüleşiyor. Ben, onlar için bir şeyler yapmak istiyorum. Çevreme duyarlı olarak, insan odaklı çalışmak istiyorum. Bir gün fırsat verilirse eğer ilerde bu düşüncelerimi kürsülerden ifade etmek isterim. Kısmet değilse de nasip değilmiş diyerek yolumuza devam ederiz. Diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER