SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

UYSAL: “TÜRKİYE’NİN BUGÜNLERE GELMESİNDE KADINLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK”

UYSAL: “TÜRKİYE’NİN BUGÜNLERE GELMESİNDE KADINLARIMIZIN ROLÜ BÜYÜK”
Bu haber 08 Mart 2019 - 18:08 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile eşi Hatice Uysal ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla İBB’nin sosyal yardım sağladığı kadınlarla bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Uysal, “Ne mutlu ki bize inancımız, kadınlarımızın hak ve hukukunun korunması gerektiğini, Cennet’in annelerin ayağının altında olduğunu bize ilke olarak kabul ettirdi.” dedi. Hatice Uysal ise yaptığı konuşmada, “Tarih, toplum ve medeniyet kadınsız düşünülemez. Kadın sadece aileyi değil, ülkeleri de ayakta tutandır. Onlar en başta annedir. İnsan nesli onların eseridir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile Hatice Uysal 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İBB Avcılar Sosyal Tesisleri’nde İBB’nin sosyal yardım sağladığı kadınlarla bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programa İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hatice Gülgönül, AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy ile çok sayıda kadın katıldı.

Programda konuşan Başkan Mevlüt Uysal, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sizlerin haklarının tam olarak iade edilmesi adına inşallah katkısı olur” dedi.

Kadın ve erkek haklarının eşit olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim inancımızın gereği bu. Bizim düşüncemiz de bu. Dünyaya imtihan için geldiysek, herkes aynı imtihandan geçiyor. Herkesin aynı haklara sahip olması gerekir” ifadelerini kullandı.

-BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ-
“Kadınlar olmazsa dünya yok olur. Çünkü kadınlar anne, aile reisi ve ailenin temelidir” diyen Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle olmasına rağmen sıkıntılar hep yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor. Bu durum dünyanın genelinde böyle. Ne mutlu ki bize inancımız, kadınlarımızın hak ve hukukunun korunması gerektiğini, Cennet’in annelerin ayağının altında olduğunu bize ilke olarak kabul ettirdi. İnancımız böyle emretmesine rağmen kadınların haklarını gaspedenler oldu. İnşallah bu olumsuz durumlar düzelecek, düzeltmek için de hep beraber mücadele edeceğiz.”

-CUMHURBAŞKANIMIZLA BİRLİKTE KADINLARIN SİYASETTEKİ GÜCÜ ARTTI-
Kadınların hak ve hukuklarının korunması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman kadınların yanında olduğunu vurgulayan Uysal, “Cumhurbaşkanımız, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce bir partinin İstanbul İl Başkanlığını yapıyorken, ‘Bu ülkenin yüzde 50’si kadınlardan oluşuyorsa bu partide de kadınlar temsil edilmeli’ dedi ve kadın kollarını kurdu. Sonrasında kadın kolları ile çalışma başlattı ve o çalışma ile kadınlarımız siyasette daha güçlü adımlarla yoluna devam etti. Sizler de Cumhurbaşkanımızın o adımlarını karşılıksız bırakmadınız. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İBB Başkanı olmasında kadınlarımızın çok büyük emeği ve katkısı var. Türkiye’nin ve başta İstanbul’un kaderi değişti. Daha sonra o değişim 2002 yılında AK Parti’nin iktidarı ile Türkiye’yi değiştirdi. Türkiye’nin kaderini değiştiren bir Cumhurbaşkanımız varsa onun da en büyük destekçisi sizler oldunuz” diye konuştu.

 

-KADINLARIMIZI ELİ BOŞ GERİ ÇEVİRMEDİK-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara ve ailelere yönelik yapmış olduğu çalışmaların Türkiye’de diğer belediyelere örnek olduğunu belirten Uysal, mağdur bir annenin veya kadının belediye kapısından geri çevrilmediğini söyledi. Uysal şöyle devam etti: “Her derdinizi belki çözemiyoruz. Ancak her derdinizi çözmek için gayret ediyoruz. Bir anne, çocuklarının sıkıntıları ve dertleri ile gelmişse bu sorunu nasıl çözeriz diye var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdi 31 Mart’a kadar başkanlık görevimiz devam ediyor. Aynı zamanda Büyükçekmece Belediye Başkan adayıyım. 31 Mart’ta belediye başkan adaylarımıza destek aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza destek olacak. Kadınlarımızın hak mücadelesinde, gasp edilen haklarının geri alınması mücadelesine destek olacak.”

HATİCE UYSAL: “AİLE KURUMUNU AYAKTA TUTAN KADINLARDIR”

Programda konuşan Hatice Uysal “Tarih, toplum ve medeniyet kadınsız düşünülemez. Kadınlar sadece aileyi değil, ülkeleri de ayakta tutandır. Onlar en başta annedir. İnsan nesli onların eseridir. Bütün dünyada aile kurumunu ayakta tutan kadınlardır” dedi.

Kadınların maddi ve manevi en büyük güç kaynağı olduğunu belirten Hatice Uysal, “Toplumun bir arada olması, sağlam ve sağlıklı olması kadınlar sayesindedir. Hele bizim kültürümüzde birliğimiz, dirliğimiz hep güçlü ve fedakâr kadınlarımızın eseridir. Kadınlar bu kadar önemli ve kıymetli. Ama maalesef bütün dünyada insanlığın yüz karası diyeceğimiz hadiseler yaşanıyor. İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü böyle günlerin, böyle elem veren hadislerin yaşanmaması için küçük bir ikaz niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ AVCILAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İBRAHİM ULUSOY: “HAYATIMIZI SİZLERE BORÇLUYUZ”

Programda konuşan AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade ederek, “ Yaşadığım, havasını soluduğum, suyunu içtiğim nadide ilçem, Rumeli ve Anadolu mozaiğinin en naif örneği olan Avcılarımıza başkan değil baş hizmetkar olmak için yola çıktık. Çünkü bu sevda, sizi şimdi olduğu gibi ya kapı kapı dolaştırır veya ta Afrikalara ulaştırır veya tüm dünyayı dolaştırır” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hatice Gülgönül de yaptığı konuşmada, İstanbul’un Sosyal Belediyecilik ile ilk defa 1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde tanıştığını belirterek, “Yine bugün de, aynı vizyon ve anlayış ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal’ın ve değerli eşleri Sayın Hatice Uysal Hanımefendinin kadın sorunlarına yönelik çalışmalara verdiği destek ile kadına yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve eşi Hatice Uysal misafirleriyle ayrı ayrı ilgilenerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Uysal ayrıca 95 yaşındaki Ayşe Baydilli isimli bir kadınla yakından ilgilenerek elini öptü. Mikrofon uzatılan Baydilli, “Allah AK Parti’ye uzun ömür versin” dedi.

-BÜYÜKÇEKMECE’DE İSMEK MERKEZLERİ ARTACAK-
Başkan Uysal ve Eşi Hatice Uysal daha sonra da Büyükçekmece’ye geçerek İSMEK’teki kadın eğitmenler ve kursiyerler ile bir araya geldi. Kadın kursiyerlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Uysal, “Büyükçekmece’de gittiğim her yerde benden İSMEK’in her mahalleye açılmasını istiyorlar. İnşallah görev bize verildiğinde Büyükçekmece’nin çeşitli noktalarına İSMEK şubelerini açacağız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER