SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

UYSAL: “DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA KONUT YAPACAĞIZ”

UYSAL: “DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA KONUT YAPACAĞIZ”
Bu haber 26 Mart 2019 - 10:09 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Büyükçekmece Esnaf Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Uysal, “Büyükçekmece’de arsa üretip, bakanlığımızla birlikte çalışarak, dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapacağız” dedi. Bakan Kurum da yaptığı konuşmada, “Mevlüt Başkanımızı 15 yıldır yakinen tanıyorum. Başakşehir ve İBB’de yaptıkları ortadadır ve kendisi Büyükçekmece için büyük bir şanstır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Uysal bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Dizdariye Mahallesi’nde esnafı ziyaret ederek vatandaşlara geri dönüşümlü ‘bez torba’ dağıttı. Başkan Uysal ve Bakan Kurum ayrıca kendilerini takip eden basın mensuplarına tatlı ikramında bulundu.

Başkan Uysal ve Bakan Kurum’un esnaf ziyaretinin ardından ‘Büyükçekmece Esnaf Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Burada oda üyeleri tarafından karşılanan Uysal ve Kurum, Büyükçekmece’ye dair planladıkları projeleri anlattılar.

Başkan Uysal yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile tanışıklığının eskiye dayandığını belirterek, “Sayın Bakanımız Büyükçekmece’nin sorunlarını yakından görmek amacıyla ilçemizi ziyaret etti. Sayın Bakanımızın İstanbul’u yakından tanıyor olması bizler için büyük bir avantaj. Ayrıca Bakanımızla Başakşehir Belediye Başkanlığım döneminde birlikte çalıştık” dedi.

Büyükçekmece’nin en büyük sorunlarından birinin altyapı hizmetlerindeki eksiklik olduğunu vurgulayan Uysal şöyle devam etti: “Buraya gelirken bakanımızla esnafı ziyaret ettik. Esnafımızın en çok şikayet ettiği konulardan biri de yağmur yağdığında yaşanan su baskınları ve sonrasında oluşan kötü koku. Büyükçekmece’de bize görev verilirse ilk yapacağımız işlerden biri altyapı hizmetlerini yapmak, yağmur suyu ile kanalizasyonu birbirinden ayırmak. Sayın Bakanımızın da desteğiyle inşallah bu sorunu hızlı bir şekilde çözeceğiz.”

-DAR GELİRLİLER İÇİN KONUT YAPACAĞIZ-
Büyükçekmece’nin çok güzel bir ilçe olduğunu ve bundan dolayı da yeni bir sanayi alanı oluşturmayı düşünmediklerini belirten Uysal, var olan hafif sanayinin de problemlerinin çözülmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Uysal, ‘Oda başkanımızla birlikte yeni bir yer temini yapıp hafif sanayiyi oraya taşımayı düşünüyoruz. Ayrıca dar gelirli vatandaşlarımız için Büyükçekmece’de ilçe belediyesi olarak arsa üretip Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte konut yapacağız” dedi.

BAKAN KURUM: “MEVLÜT UYSAL BÜYÜKÇEKMECE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada, Mevlüt Uysal’ı 15 yıldır tanıdığını belirterek, “Büyükçekmece için Mevlüt Uysal Başkanımız büyük bir şanstır. Bunu çok net söylüyorum. Bu şansı çok iyi değerlendirmelisiniz” dedi.

Büyükçekmece’de çarpık sanayileşmenin çok sayıda örneğinin bulunduğunu belirten Bakan Kurum, “Şehir içinde kalmış sanayi sitelerini şehrin dışına çıkartarak dönüşümleri gerçekleştiriyoruz. Sanayi sitesi esnafına destek olmak amacıyla bunu TOKİ yapabilir veya İller Bankası’ndan alacağınız krediyle sizler yapabilirsiniz” dedi.

Mevcut sanayi sitelerinin daha iyi ortamlarda hizmet verebilmeleri için yenilenmesi gerektiğini de vurgulayan Bakan Kurum, “Şehri, -daha iyi şartlarda- içinde yeşil alanlar ve millet parkların ve sosyal alanların olduğu yeni şehirleşme anlayışıyla planlamak istiyoruz. Bu noktada Büyükçekmece’de Sayın Başkanımızın dediği gibi büyük bir sanayi istemiyoruz. Biz, sanayicimizin esnafımızın ve Büyükçekmece’nin yanındayız” dedi.

-SAHİLİ HALKA AÇIP, BÜYÜKÇEKMECE’DE MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ-
Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Başakşehir’de sosyal konut projeleri yaptıklarını kaydeden Kurum konuşmasına şöyle devam etti: “Mevlüt Uysal Başkanım bize Büyükçekmece’de düşük gelirli aileler için sosyal konut ihtiyacının olduğunu söyledi. Burada TOKİ’nin 5 yüz dönüm arazisi var. Büyükçekmece’de ki alt gelirli, orta gelirli ve emekli vatandaşlarımız için konut projelerimizi hayata geçireceğiz. 81 ilimize yaptığımız Millet Bahçeleri projelerimizden bir tanesini de Büyükçekmece’ye yapmak istiyoruz. Büyükçekmece’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttıracağız. Mevlüt Başkanımızın ve Hazinemizin tespit ettiği alanlar var. Özellikle en uzun sahile sahip olduğu halde potansiyeline uygun, halkın kullanamadığı sahile millet bahçesi yaparak sahilin tamamını halka açacağız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER