SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

UYSAL: “ÇANAKKALE RUHUNU KAYBETMEDİK”

UYSAL: “ÇANAKKALE RUHUNU KAYBETMEDİK”
Bu haber 18 Mart 2019 - 15:10 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı” programına katıldı. Burada konuşan Uysal, “Çanakkale’de bu milleti boğmak isteyen güçler hala pes etmiş değil. Mücadelelerine devam ediyorlar. Bizler de Çanakkale ruhunu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz inşallah” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı” programına katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’in de katıldığı programa Büyükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı belgesel filmi izletildi. Programda konuşan Mevlüt Uysal, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın’a “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı” programı için teşekkür ederek, “Çanakkale Zaferi bizim varlığımızın sebebi. Türkiye Cumhuriyeti bugün varsa bu Çanakkale Zaferi’nin sayesindedir. Bugün devletimiz varsa, özgürsek bunu Çanakkale’de şehit olanlara borçluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Çanakkale ruhunu diri tutmak için bu tür programlar sık sık yapılmalı ve gençlerimize hatırlatmalıyız” diyen Başkan Uysal, “Çanakkale’de bu milleti boğmak isteyen güçler hala pes etmiş değil. Bu mücadeleye devam ediyorlar. Bizler de Çanakkale ruhunu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşı’nda yapılan mücadelenin bir benzerinin günümüzde hala devam ettiğini vurgulayan Mevlüt Uysal, “Çanakkale Ruhu ile biz bu mücadeleyi kaybetmedik kaybetmeyeceğiz. Çanakkale’de, dışarıdan gemiler ilk görüldüğü zaman nasıl ki eli silah tutan herkes cepheye koştuysa, 15 Temmuz’da da dışardan düşman gelmedi ama sokakta tankı gördüğü zaman bu millet ayağa kalktı ve devletine sahip çıktı. Bizi Çanakkale’de yok etmek isteyenler mücadelesine hala devam ettiği gibi, biz de savunma mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu.

-MÜCADELEMİZ CUMHUR İTTİFAKI ADINA KALICI OLSUN-
Çanakkale ve 15 Temmuz’un bir beka meselesi olduğunu anlatan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin önüne set çekmek isteyenler boş durmayacaktır. 31 Mart’ta bir beka meselesi. Ben de Cumhur İttifakı’nın Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak, ‘en iyi hizmetleri üretebilirim’ demeliyim. Bu bölgede yaşayan Büyükçekmeceliler olarak sizlerde her zaman tanklar meydana çıkmadan da tehlikenin gelebileceğini vatandaşlarımıza anlatmalısınız. Cumhur İttifakı beka için mücadele ediyorsa, bizim de belediye olarak bütün vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek birinci görevimiz olacak. Büyükçekmece’yi İstanbul’un en güzel ilçesi yapacağız ki mücadelemiz Cumhur İttifakı adına kalıcı olsun” dedi.

İSMAİL AKSU: “GEÇMİŞİNİ BİLMEYENLER GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZLER”
Programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu da, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi bize vatan yapan aziz şehitlerimi rahmetle minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

“Çanakkale sadece bir coğrafyanın adı değildir” diyen Aksu konuşmasına şöyle devam etti: “Çanakkale her karışı şehitlerle dolu vatan toprağıdır. Çanakkale imanın ve azmin teknolojiye galebe çaldığı kutsal bir vatan toprağıdır. Çanakkale, ailemizden her birinin şehit olduğu, bize ibret olan kahramanlık destanının bir parçasıdır. Geçmişini bilmeyenler geleceğini inşa edemezler. Çanakkale’yi de bütün kahramanlarımızı da iyi bilmek zorundayız.”

MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik de yaptıkları konuşmalarda Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER