SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

”ÜÇKAĞITÇILAR MI DEVREDE?”

”ÜÇKAĞITÇILAR MI DEVREDE?”
Bu haber 05 Şubat 2021 - 16:19 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumuna Fatih mahallesi Kemerdere bölgesindeki yapımı devam eden kapalı pazar yeri damga vurdu. Söz konusu kapalı pazar yeriyle ilgili tahsis işlemlerinin başladığını ve 50 bin lira üzerinden fiyat verildiğini söyleyen AK Partili Meclis üyesi Zerrin Çağlar, Birkaç gündür sosyal medya üzerinden belediyemizin resmi logosununda kullanıldığı ilanlarda kapalı pazar yeriyle ilgili tahsis işlemlerinin başladığına dair yayınlar yapılıyor. Pazarcı Esnaflarımız bizi aradı. Çok fahiş fiyatlar var. Yaklaşık 50 bin lira ve üzerinden satış yapılıyormuş” dedi. Zerrin Çağlar’a yanıt veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise, Böyle bir şey New York’ta, Londra’nın göbeğinde bile olmaz. Bizim bundan haberimiz yok Üçkağıtçılar devrede olabilir dedi.

50 Bin TL. Üzerinden fiyat biçmişler!

Mecliste gündemine geçmeden önce açılış konuşmasını yapan Başkan Akgün’ün ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi Zerrin Çağlar, Büyükçekmece Fatih mahallesi Kemerdere bölgesindeki yapımı süren kapalı pazar yerini meclis gündemine taşıdı. Çağlar, konuyu Başkan Akgün’e aktararak Daha önce Büyükçekmece Kemerdere Bölgesi’nde bulunan bir alana kapalı pazar yeri kurulması için bir meclis kararımız geçmişti. Şimdi meclis kararını alırken siz demiştiniz ki; Tamam biz pazar yerini veriyoruz ama tahsis işlemine geldiğinde bunu da mecliste konuşacağız demiştiniz. Şimdi birkaç gündür sosyal medya üzerinden kapalı pazar yeriyle ilgili tahsis işlemlerinin başladığına dair yayınlar yapılıyor. Esnaflarda bizi aradı. Çok fahiş fiyatlar var. Yaklaşık 50 bin lira üzerinden satış yapılıyormuş” diyerek belediyenin logosununda bulunduğu ilan görsellerini Başkan Akgün’e iletti.

“Simsarlar, Üçkağıtçılar devrede olabilir”

Çağlar’a yanıt veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise “Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok. Simsarlar devreye girmiş, üçkağıtçılar devreye girmiş olabilir. Ayrıca satış yok tahsis var. Teklifler gelecek, encümende karara bağlanacak. Şimdi 50 bin diyorsunuz. Bir buçuk metrekare yere 50 bin lira New York’un göbeğinde bile olmaz” dedi. Söz konusu ilanın gerçek olup olmadığını sorgulatan Akgün, belediye Başkan yardımcısı Ömer Kazancı ve yetkililerine de, “Böyle bir şey mümkün değildir. Böyle bir ilan varsa derhal kaldıracaksınız” talimatını verdi.

Gerekirse inşaat durdurulacak!

Olay netliğe kavuşana kadar gerekirse kapalı pazar yerinin inşaatının durdurulacağını da sözlerine ekleyen başkan Akgün, Bu iş için bir komisyon kuracağız. Zabıtamız kapalı pazar esnafının da görüşlerini alacak. Salı gününki belediye encümenine bu konu gelecek. Bu konu çok hassas bir konu. Yani vatandaşın zoraki olarak sen bunu bu fiyata alacaksın gibi bir durumda kalmaması için en hızlı kararları alacaksınız. Gerekirse kararlar alınana kadar inşaat durdurulacak uyarısında bulundu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER