SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

TÜRKİYE’NİN MASTER ŞEFLERİ ESENYURT’TA YETİŞECEK

TÜRKİYE’NİN MASTER ŞEFLERİ ESENYURT’TA YETİŞECEK
Bu haber 18 Aralık 2019 - 9:46 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi’nin, Meslek Edindirme Kursları kapsamında açacağı ‘Aşçılık ve Pastacılık Okulu’nda’ Türkiye’nin ‘Master Şefleri’ yetiştirecek. İŞKUR ve MEB desteğiyle açılan ücretsiz okulda kursiyerler hem meslek öğrenecek hem de İŞKUR tarafından sigortalandırılıp kurs süresince maddi teşvik alacak.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Meslek Edindirme Kursları kapsamında ilçede yaşayan vatandaşlar için ücretsiz Aşçılık ve Pastacılık Okulu açıyor. Türkiye’nin Master Şeflerinin yetişeceği okulda kursiyerlere, uzman eğitmenler tarafından yıl boyunca uygulamalı eğitim verilecek. İŞKUR ve MEB desteğiyle açılacak okulda, kursiyerler hem meslek öğrenecek hem de İŞKUR tarafından sigortalandırılıp kurs süresince maddi teşvik alabilecekler. 24 aşçı yardımcısı, 24 pastacılık yardımcısının mülakatla belirleneceği okulun başvuruları 20 Aralık tarihinde son bulacak.

Haftada 5 gün eğitim alacaklar

Esenyurt’ta ikamet eden 18-45 yaş aralığında emekli olmayan, 18 aylık süre içerisinde herhangi bir işte çalışmamış ve sigorta girişi yapılmamış tüm vatandaşların başvurabileceği okulda, aşçı yardımcıları 75 gün, pastacı yardımcıları ise 125 gün olmak üzere haftada 5 gün 6’şar saat eğitim alacak.

Okula başvuru ve ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, kimlik belgeleriyle birlikte 20 Aralık tarihine kadar Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne giderek kayıt işlemlerini yaptırabilecekler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER