SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

TURAN HANÇERLİ: BİZİM DİLİMİZDE SEVGİ VE UMUT VAR

TURAN HANÇERLİ: BİZİM DİLİMİZDE SEVGİ VE UMUT VAR
Bu haber 12 Mayıs 2019 - 15:00 'de eklendi.

Hürriyet gazetesinden İpek İzci’ye konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, hayat hikayesini ve hedeflerini anlattı. İyi şeylerin bulaşıcı olduğunu söyleyen Hançerli, “Bizim dilimizde sevgi ve umut var” dedi.

Yerel seçimlerde azim dolu yaşam hikayesiyle Türkiye’nin en çok konuştuğu ilçe belediye başkanı olan Turan Hançerli, hikayesini ve hedeflerini Hürriyet gazetesinden İpek İzci’ye anlattı.

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı seçilen Avukat Turan Hançerli, Avcılar’daki başarısıyla 31 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Engelli bireylerin yaşadıkları ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı büyük bir mücadele veren Hançerli, kendisinin de adaylık sürecinde karşılaştığı; “Engelli belediye başkanı olur mu”, “Halkın elini sıkamıyor, vatandaş nasıl karşılar” gibi önyargıları halkla kurduğu sıcak iletişimle yıktığını söyledi.

“Çiftçi çocuğuydum; belediye başkanı oldum”

Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Turan Hançerli, 18 yaşında iki kolunu birden kaybetmesiyle sonuçlanan feci kazayı, hayata yeniden sımsıkı tutunuşunu, neden avukatlık mesleğini seçtiğini ve Avcılar Belediye Başkanlığı’na uzanan hikayesini şu ifadelerle anlattı:

“Kendinizi bırakırsanız her şey daha zor olacak ama dirayetli durup güçlü olabilirseniz, hayata tutunabilirsiniz. Biz de tutuntuk; tutunmak yetmedi yürüdük, yürümek de yetmedi koştuk. Şimdi buradayız.

Zor işlerden korkmuyorum. Zorlukların üstesinden geleceğiz. Bir çiftçi çocuğuydum. Kendi ayakları üzerinde durabilen bir avukat, 25 yıllık sivil toplumcu ve başkasının derdini kendine dert edinen bir belediye başkanı oldum. Bu işler kolay gerçekleşmedi.”

“Kendi aracımı kullanıyorum, kendi mazotumu alıyorum”

Avcılar Belediyesi’nde göreve geldikten sonra ilk iş olarak lüks tüketimi bitirdiklerini belirten Hançerli, “Hala kendi aracımı kullanıyorum, mazotunu da kendim koyuyorum. Tabi ki bir araç alınacak ama lüks olmayacak.” dedi.

“Başkaları benden daha kötü diye halime şükür edemem”

“Çok şükür iki gözü görmeyenler de var sen haline şükür et” diyorlar. Ben aksine, onları duyunca daha çok üzülüyorum. İnsanların benden daha zor durumda olmalarına şükür edemiyorum. “Başkaları daha kötü, ben daha iyiyim buna çok şükür” lafını söyleyemiyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER