SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURU SINIRI YENİDEN YÜKSELTİLDİ…

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURU SINIRI YENİDEN YÜKSELTİLDİ…
Bu haber 20 Aralık 2022 - 10:24 'de eklendi.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet ,Ticaret Bakanlığı’nın tüketici hakem heyetleri yönetmeliğinde belirtilen parasal sınırların yeniden değerleme oranı hakkında bir basın açıklaması yaptı.

66 bin lira…

Ticaret Bakanlığı’nın tüketici hakem heyetleri yönetmeliğinde belirtilen parasal sınırların yeniden değerleme oranı nispetinde yüzde 122,93 artırılmasına ilişkin tebliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını ve 1 Ocak 2023 yılından itibaren değeri 66 bin TL’nin altında bulunan tüketici uyuşmazlıklarında, il veya ilçe tüketici hakem heyetlerinin görevli olacağını belirten Emanet ; 1 Ocak 2022 yılında 10.280 Türk Lirası olan parasal sınır 1 Ekim 2022 yılında 30 bin TL’ye yükseltilmişti. 1 Ocak 2023 itibarıyla  66 bin TL olarak uygulanacak başvuru sınırı 2022 Ocak’a göre yüzde 542 oranında artmış olacak.

Cezalar yüzde 122,93 oranında arttı!

Ayrıca tüketicinin korunması için üreticilere ve satıcılara uygulanacak idari para cezaları da yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. 2023’te cezalar yüzde 122,93 oranında zamlanacak.

Başvuru şartları

  • Başvurular, Uyuşmazlık konusunu içeren dilekçe ve delil oluşturan ilgili belgeler ile tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilecek.
  • İl tüketici hakem heyetleri il sınırları içinde, ilçe tüketici hakem heyetleri ise ilçe sınırları içinde yetkili olacak.
  • Tüketici hakem heyeti kurulmayan ilçelerde Ticaret Bakanlığınca o ilçe için belirlenen tüketici hakem heyeti yetkili sayılacak.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER