SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

TEKE BÖCEĞİYLE MİKROENJEKSİYON YÖNTEMİ İLE MÜCADELE EDİLİYOR

TEKE BÖCEĞİYLE MİKROENJEKSİYON YÖNTEMİ İLE MÜCADELE EDİLİYOR
Bu haber 18 Mayıs 2021 - 11:31 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi, bitki dünyasının kanseri olarak bilinen ve İstanbul için ciddi bir tehdit oluşturan Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceğiyle, mikroenjeksiyon yöntemi ile mücadele ediyor.

Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Turunçgil Uzun Antenli Teke Böceği ile mücadeleyi sürdürüyor. Birim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında, mikroenjeksiyon yöntemiyle tespit edilen hastalıklı ağaçlara müdahale ediyor. Daha önce yurt dışında test edilerek başarı elde edilen mikroenjeksiyon yönteminde, matkap ile ağaçta açılan deliklere mikrokapsüller yerleştiriliyor. Yerleştirilen mikrokapsüllere özel enjektör ile ilaç enjekte edilerek, ilacın kök, gövde ve sürgünlere iletilmesi ve ağacın yaşam faaliyetini sürdürmesi sağlanıyor. Ekipler, ağaçların kesilmesinin önlendiği bu yöntemi Kasım ayına kadar tüm hastalıklı ağaçlara uygulayarak sonuçlarını değerlendirecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER