SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

“ SÖZ SIRASI VATANDAŞTA”

“ SÖZ SIRASI VATANDAŞTA”
Bu haber 30 Mart 2024 - 12:29 'de eklendi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü (Yarın) sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Siyasi parti liderleri ve Belediye başkan adayları uzun süren seçim kampanyası dolayısıyla yoğun mesai harcadılar, ancak şimdi söz sırası vatandaşa geldi.

“61 Milyon 441 Bin 882 Seçmen”

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimlerde oy kullanmak adına sandık başına gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimlerde yurtiçinde 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanacağı açıkladı. Seçimlerde 30 büyükşehir olmak üzere, 1.393 belediye başkanı ile 1.282 il genel meclisi üyesi ve 21.001 belediye meclisi üyesinin yanında il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

“Tüm Puslalar Tek Zarfa Konulacak”

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK’nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Bu arada Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “beyaz”, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula “turuncu”, belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası “mavi”, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise “sarı” renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

“Seçim Günü Yaşlı ve Engellilerle Ulaşım Desteği”

Beylikdüzü Belediyesi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, ilçede yaşayan yaşlı ve engelli seçmenlere oy kullanacakları okullara ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Başvuru yapmak ve bilgi almak için isteyen vatandaşlar, 444 09 39 numaralı çağrı merkezi üzerinden 2321 dahili numarayı arayarak iletişime geçebilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER