SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Son dakika… İmamoğlu’ndan dikkat çeken ‘corona’ uyarısı

Son dakika… İmamoğlu’ndan dikkat çeken ‘corona’ uyarısı
Bu haber 13 Mart 2020 - 11:09 'de eklendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayı kasıp kavuran corona virüsüne karşı aldıkları önlemleri açıkladı. İmamoğlu,”Belli bir yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma vasıtalarını kullanmamalarını, çok acil bir durum yoksa seyahat etmemelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. İmamoğlu, canlı yayında Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

*Dünkü çağrımı yinelemek istiyorum. Bebekleri de önemsiyorum. Belli bir yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma vasıtalarını kullanmamalarını, çok acil bir durum yoksa seyahat etmemelerini istiyorum.

*Bu tatil küçük kızımda bir sevinç nidasına döndü ama bu şekilde bir tatil değil. Okulların kendi müfredatlarına dair bir bilgilendirme olacak. Akşam sözleştik, hem oğlumla hem kızımla dersleri konusunda sözleştik.

“CAMİLERDEN DE SORUMLUYUZ”

*Biz şu tarafını ifade edelim, sahaya 30 araç çıkardık sayıyı 40’a çıkaracağız. Biz bütün İETT araçlarını normalde dezenfekte diyoruz ama bunu yoğunlaştırdık. Gün içinde mola veren araçlarımıza da dezenfekte işlemi yapıyoruz.

*Tüm İETT otobüsleri, otobüs A.Ş.’lere ait otobüsleri, metroları. Şoförlere eğitim vermeyi, bu düzenlemeyi de kendileri yönetmesi lazım.

*Okullar çok özel yerler. Belli yaştaki çocukları zemini, tuvaletleri dezenfekte edersiniz ama çocuklar çok sık temas ediyorlar, hareketliler o bakımdan bu ilk ve orta dereceli çocukların tatil edilişini doğru buluyorum.

*Diyanet’in camiler konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bir duyuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum.

ULAŞIM ZAMMI

*Bu sene itibariyle sübvansiyon rakamımız 3.7 katrilyon. Neredeyse bizim gelir bütçemizin yüzde 20’sini ulaşımı sübvansiye etmek durumunda kalıyoruz. Son 3 yılda zam yapılmamış, bize kaldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER