SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Son dakika… ABD’li uzmanlardan korkutan araştırma: Salgın 18-24 ay daha devam edebilir

Son dakika… ABD’li uzmanlardan korkutan araştırma: Salgın 18-24 ay daha devam edebilir
Bu haber 01 Mayıs 2020 - 14:36 'de eklendi.

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsünün ne zaman etkisini kaybedeceğiyle ilgili çarpıcı bir araştırma yayınlandı. ABD’li uzmanların yürüttüğü çalışmaya göre salgının 18-24 ay daha devam edeceği öne sürülüyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede dünyayı küresel bir krize sürükledi. 3.3 milyon insana bulaşan ve 200 binden fazla kişinin ölümüne yol açan salgının ne zaman biteceği herkesin en çok merak ettiği konu.

Ancak ABD’li uzmanlara göre yakın gelecekte bu durum pek mümkün gözükmüyor. Minnesota Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Merkezi (CIDRAP) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, salgının 18 ile 24 ay arasında devam edeceği öngörülüyor.

‘NÜFUSUN YÜZDE 70’İNE BULAŞMADAN…’

CIDRAP Direktörü Mike Osterholm, “Bu salgın nüfusun yüzde 60 veya 70’ine virüs bulaşmadan durmayacak. Salgının yakında biteceğini düşünmek mikrobiyolojiye ters düşmek demektir” dedi.

20 yılı aşkın süredir pandemiler hakkında araştırmalar yürüten ve ABD Başkanları’na danışmanlık veren Osterholm, hükümet yetkililerinin insanlara salgının yakında biteceğini söylemeyi bırakmasını ve vatandaşları bu uzun sürece hazırlaması gerektiğini ifade etti.

ÜÇ İHTİMALİ AÇIKLADILAR

CIDRAP’ın araştırmasında salgınla ilgili olası üç senaryoya da değinildi.

İlk senaryo: Halihazırda devam eden corona virüsü salgını, yaz ayları ve sonrasında küçük dalgalar halinde görülebilir. 1-2 yıl devam eden bu küçük dalgaların ardından salgın 2021 yılında son bulur.

Üçüncü senaryo: Son ihtimalde salgının seyrinin sıkı önlemler almayı gerektirmeden diğer iki ihtimale göre daha yavaş bir şekilde devam edebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar en kötü senaryo olarak gösterilen ikinci ihtimale göre hazırlık yapılmasını ve buna göre tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER