SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal, kasap ve manavlar hangi günler açık olacak?

Sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal, kasap ve manavlar hangi günler açık olacak?
Bu haber 20 Mayıs 2020 - 12:41 'de eklendi.

Türkiye, tarihinde bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında 81 kentte uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ramazan Bayramı’nı evde geçireceğiz. Bayram arifesinde ve bayram günlerinde hangi dükkanlar açık olacak? Tatlı almak için dışarı çıkabilecek miyiz? Hangi dükkanlar hangi ürünleri satabilecek? İşte 96 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamayla, Ramazan Bayramı’nı kapsayan 23-24-25-26 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Dün de İçişleri Bakanlığı 81 kentin valiliklerine kapsamlı bir genelge gönderdi.

Bayramı evde geçirecek vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında 23-24-25-26 Mayıs günlerinde hangi dükkanların hizmet vereceği geliyor.

21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00’kadar açık olacak olan marketbakkalmanavkasap ve kuruyemişçiler; İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre bayram arifesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

ARAÇ KULLANMAMAK ŞARTIYLA

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altı vatandaşlar hariç herkes zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için, araç kullanmamak şartıyla (engelliler hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiş dükkanlarına 10.00-17.00 saatleri arasında gidip gelebilecekler.

24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

Fırınpastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER