SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİVRİ’NİN TARİHİ KÖPRÜLERİNDE HIZLI RESTORASYON İÇİN İŞBİRLİĞİ

SİLİVRİ’NİN TARİHİ KÖPRÜLERİNDE HIZLI RESTORASYON İÇİN İŞBİRLİĞİ
Bu haber 27 Eylül 2019 - 14:30 'de eklendi.
Mimar Sinan Köprüsü ve Vakkas Köprüsü’nün açılmasıyla ilgili girişimlerini sürdüren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, restorasyonu yapan yetkili kuruluşların üst düzey temsilcilerini Silivri’de misafir etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Silivri ziyaretinde 2020 yılı Haziran ayına kadar yetiştirileceğini ifade ettiği Mimar Sinan Köprüsü’nde çalışmalar hız kazandı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarihi köprü restorasyonu ile ilgili yeniden başlatılan çalışmalar kapsamında İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Müdürü Siyamettin Bayramİstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Mergül Kotil, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Elcil, Kurul Üyeleri Şehir Plancısı Gürkan Coşkun ve Şehir Plancısı Mehmet Demiröz, Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü adına Sara Yıldırım ve Kübra İnşaat Mühendisi Ahmet Muratoğlu’nu misafir etti. Kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcileri 32 Köprü olarak da bilinen tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nde bir araya geldi. İlk olarak değerlendirme toplantısı yapan heyet, ardından köprü üzerinde incelemelerde bulunarak gerekli çalışmaları hızlandırmak için işbirliği kararı aldı. İnceleme ziyareti sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan, BEDAŞ Yetkilisi Murat Kusar, İGDAŞ Yetkilisi Bülent Mutlu, Silivri Belediyesi birim müdürleri ve ilgili çalışanlar da alanda hazır bulundu.

KISA KÖPRÜ İNCELENDİ

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden oluşan heyet, Mimar Sinan Köprüsü’nün ardından kısa köprü olarak bilinen tarihi Vakkas Köprüsü’nde de incelemeler yaptı. Uzun yıllardır kullanıma kapalı köprü ile ilgili çalışmalar tüm kurumların uyumlu çalışmaları ile hızlandırılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER