SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİVRİ’DE EN LEZZETLİ BÖREKLER YARIŞTI

SİLİVRİ’DE EN LEZZETLİ BÖREKLER YARIŞTI
Bu haber 27 Haziran 2022 - 11:17 'de eklendi.

Silivri Belediyesi tarafından 12’ncisi düzenlenen Ortaköy Börek Festivali’nin konser ve eğlence programları, mahalle sakini Fatih Koç’un elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Festival, halk oyunu gösterileri ve ‘Börek Yarışması’ bölümleri ile gerçekleştirildi. Mahalleli kadınlar tarafından hazırlanan 118 tepsi patriot böreğinin kıyasıya rekabetine sahne olan yarışmada dereceye giren üç yarışmacı altın ile ödüllendirildi.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Ortaköy Börek Festivali’nin 12’ncisi gerçekleştirildi. Festival kapsamındaki Rober Hatemo konseri ve eğlence programları, elim bir kaza sonucu genç yaşta hayatını kaybeden mahalle sakini Fatih Koç’un vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yaşanan can kaybına kayıtsız kalmayan Silivri Belediyesi, festivali halk oyunu gösterileri ve ‘Börek Yarışması’ bölümleri ile gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve maharetli hanımların hazırladığı birbirinden lezzetli patriot böreklerinin kıyasıya rekabetine sahne olan yarışmada, katılımcılar 118 tepsi börek ile yarışma heyecanı yaşadı.

DERECEYE GİREN ÜÇ YARIŞMACI ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Jüri üyeleri; Beykent Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Selma Keçeci, Sarı Ev Yemekleri İşletmecisi Zerrin Otman ve Villa Restoran Mutfak Şefi Ali Ekber Kepenek hazırlanan börekleri görüntü, form ve lezzetlerine göre değerlendirdi. Jüri tarafından yapılan puanlamaya göre yarışmada birinci olan Fatma Binnaz tam altın, ikinci Hatice Güler yarım altın, üçüncü Gülden Beyaz ise çeyrek altın kazandı. Ayrıca dereceye giren üç yarışmacıya Anadolu Hastanesinden check-up hediye edildi. Üçüncü olan yarışmacıya ödülü MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, ikinciye Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, birinci olan yarışmacıya ise Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından takdim edildi. Başkan Yılmaz, dereceye giren yarışmacıları tebrik ederken, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Festivalde sahne alan Mübadil Otantik Halk Dansları Grubu ve Silivri Halk Dansları Grubu’nun gösterileri izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

“FESTİVALİMİZİN KONSER KISMINI İLERİ BİR TARİHTE YAPACAĞIZ”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ortaköy Mahallesi’nde muhtarlık yapan ve geçtiğimiz yıl aralık ayında geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Ferhan Gülan’ı anarak başladığı konuşmasında, “Bugün Silivri’nin örflerinin, adetlerinin yaşatıldığı, kültür mirasının tanıtıldığı bir festivalde daha sizlerle beraberiz. Ortaköy Mahallemizde iki dönem muhtarlık yapan ve Ortaköy’ün ağabeyi, duruşuyla, kişiliği ile her zaman örnek, mümtaz bir şahsiyet olan, benim de çalışmaktan büyük mutluluk duyduğum muhtarımız Ferhan Gülan ağabeyimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Festivaller kültür, sanat, tanıtım, örf ve adetlerin yaşatılması, o şehirlerin tanıtılması için çok önemli bir fırsattır. Festivallerin bir ayağında bunlar varken bir ayağında da vatandaşların eğlenmesi ve sosyalleşmesi var. Fakat geçtiğimiz gün yaşanan elim bir trafik kazası nedeniyle Ortaköy sakinlerimizden Koç ailesinin çok kıymetli evlatları Fatih Koç kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Duyduğum üzüntüyü ifade ederek ailesine ve mahalle sakinlerine başsağlığı dileklerimi buradan iletmek istiyorum. Mekânı cennet olsun. Ailesine de sabırlar diliyorum. İşte bu buruk ortamda festivali icra etmek, eğlenmek biraz zor olsa gerek. Onun için biz bugün festivalimizin meşhur patriyot böreği börek yarışması bölümünü yapacağız. Folklor gösterileri ile bu akşamki festivalimizi nihayetlendireceğiz. Bu akşam gerçekleştiremediğimiz konseri Ortaköy Mahallemize söz vererek ve anlayışınıza sığınarak ileri bir tarihe erteleyeceğiz. Yine yurt içi ve yurt dışında fedakârca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimizden şehitlerimiz var. Ruhları şad mekânları cennet olsun.” dedi.

“BU ŞEHRİ HERKESİN GIPTA İLE BAKTIĞI MARKA BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Konuşmasında Marka Kent hedefi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Festivaller bir şehrin tanıtımında en önemli unsurlardan biri olmasının yanında, örf ve adetlerinin yaşatılması, gelenek ve göreneklerinin bir sonraki nesle aktarılması için önemli fırsatlardır. Silivri’mizin kültürel tarihsel zenginlikleri saymakla bitmez. Bugün de patriyot böreğinin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için bu festivali düzenlemiş bulunuyoruz. Biz Marka Kent Silivri için, Silivri’de yaşayanların Silivri’yi yaşayabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biz şunu söylemiştik; ‘Silivri herkesin hafta sonunu geçirmek için, hayatının bir bölümünü yaşamayı arzu ettiği, kaçış rotası olan bir kent olacak.’ Üç yıl boyunca geldiğimiz noktada bu söylediklerimize emin adımlarla yürümenin haklı gururunu taşıyoruz. ‘Silivri sadece çarşı meydanından, sahilden ibaret bir anlayışla yönetilmemeli.’ dedik. Ortaköy’ün, Selimpaşa’nın, Danamandıra’nın, Kurfallı’nın, Seymen’in, Büyükçavuşlu’nun, köylerimizin Silivri’ye katacaklarının farkında olarak buralara yatırım yapmaya devam ettik. Bu kardeşiniz, bu evladınız, görev süresinin sonuna kadar hep sizinle, hep sizin yanınızda, sizinle beraber, sizin çocuklarınız için çalışmaya devam edecek. Ne demiştik; oturmayacağız, yürümeyeceğiz, koşar adımlarla Silivri’ye aşkla, heyecanla hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizden aldığımız güçle, hanımefendilerden aldığımız enerji ile gençlerden aldığımız dinamizmle Silivri’mize hizmet etmeye devam edeceğiz. El ele, gönül gönüle vereceğiz bu şehri herkesin gıpta ile izlediği marka bir şehir haline getireceğiz.” diyerek konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin “Anımız bir, adımız bir, acımız bir. Biz büyük bir aileyiz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya tek bilek, tek yüreğiz. Biz Türkiye’yiz.” sözleri ile tamamladı.

Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerleri ve Mahalle Evleri Kursiyerlerinin hazırladığı stantlarının da açıldığı ve vatandaşlara börek ikramının yapıldığı Ortaköy Börek Festivali’ne; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Eşi Ezgi Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Festivalin sonunda Başkan Yılmaz, protokol üyeleri ile birlikte, yarışma için hazırlanan böreklerin tadına baktı. Program günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER