SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN SİVRİCE’YE YARDIM ELİ

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN SİVRİCE’YE YARDIM ELİ
Bu haber 27 Ocak 2020 - 11:11 'de eklendi.
Silivri Belediyesi, 24 Ocak Cuma günü Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem dolayısıyla, bölgede yaşayan depremzedelere ulaştırılmak üzere bir TIR dolusu yardım gönderdi. İçerisinde gıda, temizlik maddesi, giyecek, battaniye gibi birçok ihtiyaç malzemesinin bulunduğu TIR, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın taziye ve destek mesajını içeren mektup ile birlikte bugün yola çıktı.

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile 24 Ocak Cuma günü merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve 6,8 şiddetinde gerçekleşen depremde mağdur olan vatandaşlar için içerisinde, temel gıda maddeleri, giyecek, battaniye, çocuk bezi, temizlik malzemesi, tekerlekli sandalye ve bazı medikal malzemelerden oluşan bir TIR dolusu malzeme, Sivrice’ye teslim edilmek üzere ‘Canınız yanarsa, canımız yanar. Silivri’den Sivriceli kardeşlerine yardım eli ’ yazılı pankartla bugün yola çıktı.

11 BİN PARÇA YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI

Silivri’den Sivrice’ye yola çıkan yardım TIR’ı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 6,8 şiddetinde gerçekleşen depremde yaşanan can ve mal kayıpları için üzüntüsünü ifade ederek şu ifadelere yer verdi: “Bütün Türkiye’yi yasa boğan, can ve mal kaybına sebep olan bir afet yaşadık. Bu afet nedeni ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin. Bizlerde bu elim afet dolayısı ile Elazığ Sivrice’de yaşayan kardeşlerimizin az da olsa acılarını hafifletmek ve yaşanan mağduriyeti en aza indirebilmek adına Silivri Belediyesi olarak hareket geçtik. İçerisinde, engelli bireyler için medikal malzeme, 8 palet su, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, çocuk alt açma bezi, hasta alt açma bezi, erkek ve kız çocuklar için çorap, eşofman, kazak, pantolon, ayakkabı, mont olmak üzere toplam 11 bin parça yardım malzemesi bulunduğu yardım TIR’ımızı dualarımızla birlikte Sivrice’ye doğru uğurladık. Bu konuda Silivrili hemşerilerimizin hassasiyeti de bizleri oldukça gururlandırdı. Belediyemizin iletişim numaralarını arayan yüzlerce hemşerimiz destek olmak istediklerini ifade ederek bizlere ulaştılar. Şuan da devletimizin bütün kurumları ile deprem bölgesinde. Silivri Belediyesi olarak bizlerde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Yardımcı olmak isteyen hemşerilerimiz Sosyal İşler Müdürlüğümüzle irtibata geçerek sadece kullanılmamış battaniye desteğinde bulunabilirler.” dedi.

YILMAZ’DAN GÜNDOĞAN’A TAZİYE VE DESTEK MEKTUBU

Başkan Yılmaz, bugün yola çıkan yardım TIR’ı ile birlikte Elazığ Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan’a taziye ve desteklerini ileten birde mektup gönderdi. Mektubuna ‘Silivrili hemşerilerim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’ diyerek başlayan Başkan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Başkanım, 24 Ocak 2020 Cuma günü saat 20.55’de ilçenizde meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem nedeni ile şahsım ve Silivrili hemşerilerim adına öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre İl ve İlçelerden de hissedilen, İlçeniz merkezli yaşanan doğal afetin maddi manevi yaralarını sarmak adına Silivri Belediyesi olarak deprem mağduru kardeşlerimize teslim edilmek üzere gıda, giyim, battaniye, medikal ve tıbbi malzemelerden oluşan yardım TIR’ımızı sizlere ulaştırmış bulunmaktayız. Doğal afetler dünyanın bir gerçeği, Yüce Allah’ın bir takdiridir. Bugünlerde millet olarak bizlere düşen, yaşanan bu elim olaydan kaynaklanan yaraları el birliği ile sarmaktır. Bu nedenle Silivrili hemşerilerimiz adına Belediyemizin tüm imkânları ile her türlü destek ve yardıma hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız ve yüreğimiz hala göçük altında kalan vatandaşlarımızla. Allah bu ülkeye başka afetler yaşatmasın. Her daim sizlerin yanında olduğumuzu belirtiyor, acınızı yüreğimizde hissediyoruz.  Acımız bir, anımız bir, biz birlikte Türkiye’yiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER