SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİVRİ BELEDİYESİ 55 DÖNÜM YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKTİ

SİLİVRİ BELEDİYESİ 55 DÖNÜM YAĞLIK AYÇİÇEĞİ EKTİ
Bu haber 30 Nisan 2020 - 12:20 'de eklendi.
Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 55 dönüm araziye yağlık ayçiçeği ekti. Hasat sonrası elde edilecek Ayçiçek yağları ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın örnek tarım projeleri bir bir hayata geçiyor. Tarımsal üretim ve araştırmalar üzerine yapılan çalışmalar ile çiftçiye model uygulamalar devam ederken, diğer yandan ekim yapılan arazilerden elde edilen ürünler hem ihtiyaç sahiplerine hem de çiftçilere bedelsiz dağıtılıyor. Bu amaçla belediyeye ait daha önce kullanılmayan arazilerin değerlendirilmesi sağlayan Başkan Yılmaz’ın, bir yıl içerisinde toplam 600 dönümlük bir alanda başlattığı kapsamlı çalışmalara kesintisiz devam ediliyor.

55 DÖNÜM ARAZİYE EKİLDİ

300 dönüm araziye yerli arpa tohumu ekimi, aromatik bitki yetiştiriciliği, fasulye ve nohut gibi bakliyat ürünleri hasadı, sebze ve meyve ürünleri ekimi, 15 bin adet atalık sebze fidesi yetiştiriciliği ile birçok doğal ürüne yönelik çalışmalar yapan Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, son olarak Gümüşyaka Mahallesi’nde 50 dönüm ve Alipaşa Mahallesi’nde 5 dönümlük alana yağlık ayçiçeği ekimi yaptı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Tarımsal üretime yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Belediyemize ait arazilerimizi tarımsal üretim için değerlendiriyoruz. Yerli ve milli üretim ülkemizin kalkınmasında en büyük role sahip. Ülke genelinde üretim seferberliği yapılırken, biz de Silivri’mizdeki fırsatları değerlendirerek bu mücadeleye omuz veriyoruz. İstanbul’un en iyi ekilebilir verimli topraklarına sahibiz. İstanbul’un hayvancılık ve gıda üssü olabilecek, İstanbul’u gıda anlamında besleyecek tüm potansiyellerimiz var.” diye konuştu. Başkan Yılmaz, 55 dönüm arazide ayçiçeği ekiminin yapıldığını ifade ederek, “Çok kıymetli çiftçilerimizin destekleriyle bu projeleri hayata geçiriyoruz. Projelerimizin hasat zamanında güzel bir lansman düşünüyoruz” dedi. Projeye Ar-Ge amaçlı başlanırken, Eylül ayı itibarı ile hasadı gerçekleşecek olan ayçiçeklerden elde edilen bitkisel yağlar ise ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Silivri Gıda Bankası’na bağışlanacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER