SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİVRİ BELEDİYE MECLİSİ MART AYI 1.OTURUMU YAPILDI

SİLİVRİ BELEDİYE MECLİSİ MART AYI 1.OTURUMU YAPILDI
Bu haber 03 Mart 2020 - 9:45 'de eklendi.
ilivri Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Oturum öncesinde tüm meclis koltukları Türk Bayrağı ile donatılırken, katılımcılara da Türk Bayrağı rozeti hediye edildi.

Silivri Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşiminin 1. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şubat ayında bakım onarım işlemi yapılan salonda tüm koltuklar, Mehmetçiğimize manevi destek amaçlı Türk Bayrağı ile donatıldı. Ayrıca salon girişinde tüm misafirlere Türk Bayrağı rozeti takdim edildi. Gündeme geçilmeden önce Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve belediye meclis üyelerinin imzaladığı ortak bildiri ile hain saldırı kınandı. Ortak bildiriye ilişkin açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Regaip Kandili gecesi Suriye’nin İdlib bölgesinde güvenliği sağlamak, 911 kilometre sınırımızı korumak ve gelecek tehditleri bertaraf etmek adına görev yapan Mehmetçiğimize yönelik hain saldırıda 33 askerimiz şehit oldu. Ben her birine Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyorum. Biz de Silivri Belediyesi Meclisi olarak bu saldırıyı kınadığımızı ortak bir metinle imza altına alarak kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.” diye konuştu. Katip üye Gökan Dirik’in ortak bildiriyi okumasının ardından önergeler oylandı. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantıyı Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Birimi öğretmen ve öğrencilerinden bir grup da takip etti.

KULLANILMAYAN 9 MİDİBÜS ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, meclis gündeminin tamamlanmasının ardından gündem dışı bazı konulara değindi. Şubat ayı içerisinde 11 köye yapılan ziyaretlerden bahseden Yılmaz, tespit ve çözüm çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek bütüncül hizmet vurgusu yaptı. 13 köy okulunu kapsayan ve yapım çalışmaları hızla devam eden “Kütüphanesiz, bilgisayar odasız ve tiyatro salonsuz köy okulu kalmayacak” projesi ile kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Diğer yandan Silivri Belediyesi Araçlar Amirliği bünyesinde bulunan ancak atıl ve bakımsız durumdaki 9 midibüsün tamiri yapılarak tekrar kazandırıldığını anlatan Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Araç başı ortalama 20, 25 bin lira masraf ederek kaportası, koltukları ve motoru elden geçirilerek yenilendi. Şuan 9 midibüsümüzün 7’si hazır, 2’sinin de bir hafta gibi süre içinde teslim edilmesini bekliyoruz. Hurdaya ayrılmış, kaderine terk edilmiş bu araçları yeniledik ve vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Bu araçları kullanmıyorken kilometre bazında araç kiralıyorduk. Bunun maliyetini de önümüzdeki günlerde paylaşırız. Buradan ciddi bir tasarruf yaptık. Yaklaşık 250 Bin lira harcayarak 9 midibüsü Silivri Belediyesi’nin kullanımına kattık. Yine Kavaklı depomuzda çeşitli nedenlerden dolayı 5-6 yıldır kaderine terkedilmiş, iki aracımız ile ilgilide çalışma yapıyoruz.”

Oy birliği ile ilgili komisyona havale edilen gündem maddeleri şöyle;

1-İlçemiz Kadıköy Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında 6 adet Bilirkişi seçilmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

2-Silivri İlçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki Silviya Otel’in kat maliklerine ait hisseler ile belediyemize ait hisselerin takas edilmesi ve satışının görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

3-Mülkiyeti belediyemize ait Fatih Mahallesi, 97 ada 220 ve 52 parsel sayılı taşınmazların verici kulesi ve telsiz role istasyonu için İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisi ve bu konuda protokol hazırlanması ile Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

4-Belediyemiz ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile sağlık taraması ve eğitimi konusunda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda protokol hazırlanması ile Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

5- Ayyıldız Hazır Beton ve Turizm Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 34 UJ 4480 plakalı ve 34 UJ 9170 plakalı hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarını belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

6- Silivri Belediyesi ile Gümüşhane İli Şiran İlçesi Yeşilbük Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

7-Silivri Belediyesi ile Sakarya İli Taraklı Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

8-Silivri Belediyesi ile Gümüşhane İli Şiran Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

9-İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan ilköğretim okullarında eğitim alan 8 nci sınıf öğrencileri arasında 2020 yılı LGS sonuçlarına göre ilk 5’e giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

10- Deprem bölgesinde kalan ilçemizin deprem ile ilgili, belediyemizin çalışmalarına ek olarak çalışmalarda bulunmak üzere, meclis bünyesinde Depreme Hazırlık Koordinasyon Komisyonu oluşturması oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER