SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI MÜCAHİT AKTAN KİMDİR NEDEN TUTUKLANDI?

SİLİFKE BELEDİYE BAŞKANI MÜCAHİT AKTAN KİMDİR NEDEN TUTUKLANDI?
Bu haber 09 Mayıs 2019 - 19:07 'de eklendi.

Mersin Silifke’nin MHP’li Belediye Başkanı Mücahit Aktan, tartıştığı kız kardeşi Meryem Aktan’ı silahla vurduktan sonra tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan tutuklandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, polis tarafından tutuklanarak adliyeye sevk edildi. Kız kardeşi Meryem Aktan ile tartışan Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın, kardeşine 3 el ateş ettiği öğrenildi.

Peki Mücahit Aktan kimdir? Neden tutuklandı? İşte merak edilen detaylar…

İlçeye bağlı Taşucu Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Yalı Villaları’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, eşinden bir süre önce ayrılıp tek başına yaşayan kız kardeşi Meryem Aktan’ı, bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada tabanca ile vurdu. Tartışma sırasında Başkan Aktan’ın, tabancasından atıldığı belirlenen 3 kurşundan biri kız kardeşinin kafasına isabet etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Silifke Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Meryem Aktan, ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aktan’ın hayati fonksiyonlarını kaybettiği ve makineye bağlı olduğu öğrenildi.

Silifke Belediye Başkanı Aktan tutuklandı

Olayın ardından gözaltına alınan Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mücahit Aktan tutuklandı. Başkan Aktan’ın, savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadede tabancanın bir kaza sonucu patladığını söylediği iddia edildi.

Aktan’ın ailesi ve çok sayıda partili MHP’li başkanı adliye önünde beklerken, Aktan tutuklama kararının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Silifke Cezaevi’ne götürüldü. MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Kılavuz ile Baki Şimşek’in de dün geceden itibaren Silifke’de gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

Mücahit Aktan kimdir?

Mücahit Aktan, İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde Maden Mühendisliği’ni bitirdi. 1999 yılında Fen İşleri Müdürlüğü Garaj Amirliği yaptı.

2002 yılında MHP’de Silifke İlçe Başkanı olarak görev aldı. 2009 yılına kadar üç dönem meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı yaptı. Günümüzde Silifke’de tarımla uğraşan Aktan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mücahit Aktan, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde MHP’den Mersin Silifke Belediye Başkan Adayı oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER