SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Sigaraya Zam ! Güncel sigara zammı fiyat listesi! Hangi sigara kaç para oldu? Sigaraya son dakika zammı geldi?.

Sigaraya Zam ! Güncel sigara zammı fiyat listesi! Hangi sigara kaç para oldu? Sigaraya son dakika zammı geldi?.
Bu haber 02 Mayıs 2019 - 12:38 'de eklendi.

Ocak ayında sıfırlanan sigaradan alınan asgari maktu vergi yeniden artırıldı. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile sigara başına asgari maktu vergi 0.2679 TL olarak belirlendi. Bu vergi oranının arttırılması sigaraya yeniden zammı yapılacak sorusunu gündeme getirdi. Bilindiği gibi geçen ay sigaraya zam yapılmıştı ve sigara fiyatları 2 TL artmıştı. 11.50 TL ‘ye aldığı sigara fiyatı 2019 güncel zam ile beraber 13.50 TL olmuştu. Peki sigaraya son dakika zammı geldi? İşte detaylar.

Sigarada asgari maktu vergi yeniden artırıldı

Ocak ayında sıfırlanan sigaradan alınan asgari maktu vergi yeniden artırıldı. 1 Ocak’ta yapılan düzenlemeyle sigaradan alınan asgari maktu vergi, sigara başına 0.28’den sıfıra indirilmişti. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile sigara başına asgari maktu vergi 0.2679 TL olarak belirlendi. Yapılan düzenleme, sigaradan alınan özel tüketim vergisinin 5.36 liradan az olamayacağı anlamına geliyor. 1 Ocak’ta asgari maktu verginin sıfırlanmasının ardından, bazı sigara firmalarının fiyatlarda indirim yapabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Marlboro – 15 TL

Marlboro Touch Blue/Gray/Aqua/One – 14 TL

Parliament – 15.50 TL

Muratti – 13 TL

Muratti Blu – 12 TL

Lark – 12 TL

Lark Reserve – 11.5 TL

L&M – 11.5 TL

LM Mode Red – 11 TL

EN UCUZ SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

En ucuz sigara fiyatı zamların ardından Medley, HD ve Vigor grubu oldu. Medley, 7 TL, HD 7,50 TL, Vigor grubu sigaralar ise 8.00 TL’den satılıyor. Vigor’u, LD ve Monte Carlo 8,50 TL ile takip ediyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER