SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

SANATSEVERLER BÜYÜKÇEKMECE’DE FESTİVALDE BULUŞTU

SANATSEVERLER BÜYÜKÇEKMECE’DE FESTİVALDE BULUŞTU
Bu haber 28 Temmuz 2021 - 13:02 'de eklendi.

22’inci kez gerçekleşen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Büyükçekmece’de görsel şölen yaşattı.

UNESCO’ya bağlı CIOFF’un  (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) A Kategorisi’nde yer alan Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali olma özelliğini elinde bulunduran Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali renkli dans gösterileri, kukla gösterileri ve müzik dinletileri ile Büyükçekmeceliler tarafından büyük ilgi gördü.

“Festivali zor şartlarda da olsa yapmayı başardık’’

Aralıksız 22 senedir devam eden Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde ‘’Hurda Metal Heykel ‘’, ‘’Velvet Art’’, ‘’Cam Üfleme Sanatı-Opalin Objeler Sergisi’’ ve ‘’Zaman Zaman Saat Koleksiyonu’’ sergilerinin açılışı Büyükçekmece Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından gerçekleştirildi. Sergileri tek tek ziyaret eden Başkan Akgün festivale katkılarından dolayı tüm sanatseverlere teşekkür etti. Başkan Akgün açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘’Sevgili sanatseverler, sevgili Büyükçekmece halkı ve 65 ülkenin temsilcileri olarak bu zor şartlarda Büyükçekmece’de 22’inci Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde bir araya gelen dostlar hepiniz hoş geldiniz. Zor şartlara rağmen hem 2021’de hem de 2020’de uluslararası oyun kazanan Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kesintiye uğramadan devam etmesini sağlamak için Dünya Festivaller Birliği’nin CIOFF ve FIDAF’ın koyduğu ölçülerde ve Dünya Sağlık Teşkilatı’nın ülkemizdeki bilim kurullarının koymuş oldukları prensipler içerisinde bu festivali geçen sene ve bu sene zor şartlarda da olsa yapmayı başardık. Başarmaya devam ediyoruz. Bunun altındaki imza önce ülkelerinden kalkıp bu zor şartlarda buraya gelenlere aittir. Sonra Büyükçekmece ailemin, sonra da Sivil Toplum Kuruluşları ve Büyükçekmece Belediye çalışanlarına ve Meclis üyelerimize hepimize aittir. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum.’’

Sosyal mesafe ve maske asla ihmal etmeyiniz

Başkan Akgün herkesin maske ve sosyal mesafe konusunda dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Bugün Taksim Meydanı’nda başlattığımız festivalin resmi açılışını yarın akşam yapacağız. Bu süreç içerisinde herkesin önce kendini korumasını diliyorum. Sosyal mesafe ve maske asla ihmal etmeyiniz. Çünkü şartlar ağırlaşıyor. Misafir sayımız her sene olduğu gibi 2 bin kişi değil. 400, 350 kişi. Bu nedenle işimiz daha kolay.’’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER