SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ, ‘ÖZEL’ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ, ‘ÖZEL’ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ
Bu haber 29 Haziran 2021 - 11:13 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine umut olmaya devam ediyor. Özel Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Anne-Çocuk Adaptasyon” etkinliği ile özel çocukların hayata yeniden tutunmasına destek oluyor.

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi, özel gereksinimli çocuklara umut olmaya devam ediyor. Özel çocukların sosyal hayata kazandırılması için çalışmalarına devam eden merkez, “Anne-Çocuk Adaptasyon” eğitimi veriyor. Her hafta düzenli olarak devam eden eğitimlerde, özel çocukların kontrollü bir şekilde sosyal hayata alışması için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Etkinliklerde, belediye bünyesindeki uzman psikologlar, ailelerin genel olarak yaşadığı sorunlar, maddi sıkıntılar ve toplumsal sorunları ile ilgili görüşmeler yapıyor. Özel çocuklar renkli boyalar ile resim çizerek eğleniyor. Görüşmelerin ardından öğretmenler çocukları motive etmek için hediyeler veriyor.

“BİZİ DÜŞÜNEN BİRİLERİ VAR”

“Böyle bir etkinliğin olması ve devamının gelecek olması bizlere umut veriyor” diyen Anne Nurgül İnan, “Daha önce konuşma terapisti aramıştım ama maddi gücüm yetmediği için bir türlü götürememiştim. Bu tür etkinliklerin olmasının şöyle bir faydası var: Çocuklarımız için farklı bir ortam. Biz de biliyoruz ki yalnız değiliz. Bizleri düşünen, önemseyen birileri var” diyerek Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür etti. “Bizi anlayan birileri var” diyerek Özel Eğitim Merkezi’nin kendilerine ve çocuklarına faydalı olduğunu dile getiren Zekiye Tanrıkulu ise “Burada arkadaşları tanıyoruz, çocuklarımıza eğitim veriliyor; hiçbir karşılık beklenmeden. Bunu düşünmek, bilmek çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

Özel çocuklara yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Psikolog Merve Hanım Demir, aile içi kurulan güçlü bağların, özel çocukların gelişimini olumlu yönde etkilediği vurguladı. Demir, “Annelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte hem onlarla bir araya gelerek rahatlama imkânı sunmayı hem de çocukları ile daha iyi ilişkiler geliştirmeyi hedefledik” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER