SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

Okullar ne zaman kapanıyor? Okullar Ne Zaman Açılacak? Yeni Öğretim Yılı Tarihi? 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı takvimi.

Okullar ne zaman kapanıyor? Okullar Ne Zaman Açılacak? Yeni Öğretim Yılı Tarihi? 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı takvimi.
Bu haber 11 Mayıs 2019 - 14:03 'de eklendi.

Okullar ne zaman kapanıyor? Milyonlarca öğrenci yaz tatili için heyecanlı bekleyiş içinde. Ramazan Bayramı tatilinden sonra bir haftalık okul süresi mevcut. Öğrenciler ve velileri Ramazan tatili ile bu tatilin birleştirilip birleştirilmeyeceğini araştırıyor. Bu nedenle, internet üzerinde “Okullar erken mi kapanacak” soruları artış gösterdi. Peki, okullar 31 Mayıs’ta mı kapanacak? Okullar ne zaman kapanıyor? 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı takvimi nasıl? Okullar Ne Zaman Açılacak?

İşte haberimizde merak edilen soruların yanıtı …

 

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2018-2019 takvimine göre, okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak. 14 Haziran’dan sonra 3 aylık yaz tatili başlayacak.

Okulların erken kapanacağı yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9’uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

ZİYA SELÇUK’TAN “TATİL” AÇIKLAMASI: YENİ TATİL DÜZENLEMESİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, “Okulların tatil programıyla ilgili bir değişiklik yapılacak mı? Bölgelere göre tatil düzenlemesi mümkün mü?” sorusu üzerine, bölgelere göre tatilin şu anki mevzuatla da mümkün olabileceğini ifade etti.

Tatil süreleri konusundaki farklı uygulamalara, Türkiye’de özellikle doğudaki birçok ilde ağır kış şartlarına işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

“Biz bu tek tip anlayışımızdan kaynaklanan neden dolayısıyla, bölgesel tedbir almakta biraz zorlanıyoruz. Aslında sayın valilerin denetiminde bu konu. Fakat önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili kısa zamanda bir açıklama da yapacağız. Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da başka kurumlarla da görüştük. Tatillerin düzenlemesi, araya küçük tatiller koymakla ilgili bir açıklamamız olacak. Fakat Türkiye birden bire hemen 200 gün, 220 gün olsun gibi bir hazırlığa henüz sahip değil. O, zaman içerisinde dikkate alınabilecek bir şey. Şu anda biz mevcudu ne kadar iyi yapabiliriz bunun peşinde olmalıyız ve bu amaçla da bölgelere göre tatil olabilir, bunun önü açılabilir. Konuyla ilgili takvimi ilan ettiğimizde aslında sayın valilerin zaten yetkisinde olan bazı hususların çok daha işlevsel bir biçimde bölgesel olarak yapılması söz konusu olacak.”

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER