SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

OKULLAR KAPANACAK MI? MEB’DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

OKULLAR KAPANACAK MI? MEB’DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI
Bu haber 01 Nisan 2021 - 10:04 'de eklendi.

“Okullar kapanacak mı” sorusu yayınlanan risk haritası sonrasında velilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Kademeli olarak başlatılan okullarda yüz yüze eğitimin durumu için MEB’ten açıklama geldi. MEB, kırmızı renkli illerdeki okullarda eğitimin daha önce açıklanmış olan kriterlere göre devam edeceğini duyurdu.

Güncellenen risk haritası ile birlikte yeni tedbir kararlarının açıklanmasının ardından gözler MEB’e çevrilmişti. MEB’den yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili beklenen açıklama geldi.

OKULLAR KAPANACAK MI?

MEB’in açıklamasında “Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

* Eğitimde ‘yerinde karar’ uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir.

KIRMIZI RENKLİ İLLERDE OKULLAR AÇIK OLACAK MI?

* Bu kapsamda tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir.

* Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.

* Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

* 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.

* Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir.

* Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER